Halušky so syrom, s gaštanmi a hruškou

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 29. septembra 2013
Halušky so syrom, s gaštanmi a hruškou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
300 g
4 ks
1 PL
1 PL
150 g
2 ks
50 g
150 g




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky nastrúhame, pridáme múku a vajce. Cesto zavaríme do vriacej osolenej vody. Halušky po vyplávaní povaríme ešte minútu a scedíme.

  2. 2

    Na panvici skaramelizujeme cukor, pridáme gaštany a nakrájané hrušky. Opekáme asi minútu, zjemníme maslom a pridáme gorgonzolu.

  3. 3

    Zmiešame s haluškami a servírujeme.

Diskusia k receptu

evanaaa
Zaujímavá trojkombinácia,ale neviem, ako a či by mi to chutilo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia