Halušky so syrom, s gaštanmi a hruškou
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 29. septembra 2013
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 29. septembra 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Očistené zemiaky nastrúhame, pridáme múku a vajce. Cesto zavaríme do vriacej osolenej vody. Halušky po vyplávaní povaríme ešte minútu a scedíme.
- 2
Na panvici skaramelizujeme cukor, pridáme gaštany a nakrájané hrušky. Opekáme asi minútu, zjemníme maslom a pridáme gorgonzolu.
- 3
Zmiešame s haluškami a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu