prazdny

Rýchle cestoviny s nemäskom Goody Foody

Cestoviny

Bezmäsité mäsko Goody Foody nakrájame na kocky a sprudka opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme na kolieska...

prazdny

Hnedá ryža s quinoou, hubami a cuketou

Bezmäsité jedlá

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept, spozornite! Tento recept na hnedú ryžu s quinoou, šampiňónmi...

prazdny

Plnená domáca bravčová pečeň morčacími kockami so zeleninou

Bravčové mäso

Ešte som mala v mrazničke kus bravčovej pečene a tak som sa rozhodla urobiť ju... dnes som...

prazdny

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke

Cestoviny

Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

prazdny

Grilovaná mrenka červená s kašou z violet zemiakov

Hlavné jedlá

Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

prazdny

Pstruh v chlebovom kabáte

Hlavné jedlá

Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....

prazdny

Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...

prazdny

Cestovinový šalát

Cestoviny

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky, rajčiny, cibuľu, salámu pokrájame na malé kocky, ...

prazdny

Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom

Hovädzie mäso

Dlho som „špekuloval“, či tento rcp predstaviť, ale zvíťazila chuť a pôžitok z konzumácie...

prazdny

Pečený bravčový bôčik à la Zuzana

Bravčové mäso

Receptov na bravčový bôčik je tu veľa, tento recept sa odlišuje omáčkou.

prazdny

Zemiak so syrovou omáčkou

Bezmäsité jedlá

Veľmi sýte, chutné jedlo od môjho zaťa.

prazdny

Zeleninové fettuccine

Cestoviny

Chcela som pridať fotky ale začala som to robiť a potom by to už nebolo kompletné...

prazdny

Losos pečený s paradajkami a špargľou

Hlavné jedlá

Zohrejte rúru na 220°C, horkovzdušnú na 200°C. Do pekáča alebo zapekacej misy dajte zemiaky (väčšie...

prazdny

Trikrát P s morčacinkou

Hlavné jedlá

Milujem papriku... Červená, zelená, žltá, čerstvá, zaváraná, mletá... Prečo Trikrát P? No...

prazdny

Plnený pstruh

Hlavné jedlá

Grilovať môžme aj ryby, filety, aj lastúrniky. Mäso z rýb je veľmi jemné, preto musíme s...

prazdny

Bezlepkové šišky s ricottou bez kysnutia

Dezerty

Poďte si vyskúšať naše bezlepkové šišky s mandľami a ricottou. Keďže cesto nemusí kysnúť, hotové ich máte do pol hodinky....

prazdny

Plnené rajčinky a šampiňóny

Bezmäsité jedlá

Raz večer sme si vymysleli s priateľom plnené šampiňony po svojom a našli sa aj nejake rajčinky...

prazdny

Taká india :)

Bezmäsité jedlá

Na troške oleja orestujeme zeleninku (mrkva, hrášok, fazuľka, zelená paprika, karfiol... podľa...

prazdny

Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní

Bezmäsité jedlá

Nivu a eidam nastrúhame, premiešame a tvoríme malé krokety, ktoré potom obalíme v múke, vo...

prazdny

Horné kuracie stehná s pestom z medvedieho cesnaku

Kuracie mäso

Kuracie stehná umyjeme, osolíme, potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si...

prazdny

Čočka s anýzem, římským kmínem a kuřecím masem

Kuracie mäso

Nezvyklá kombinace koření, ale s čočkou (a nejen) je výborná,

prazdny

Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)

Bezmäsité jedlá

Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....

prazdny

Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou

Cestoviny

Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela...