Wrapsík zo zeleninovo-krabiou plnkou
Včera na obed sme vôbec nevedeli čo spraviť. Až potom som uvidela na stole diétny plánik...
Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku
Nech netečie len do hrdla, ale aj do hrnca. Najmä k mäsu; kvasinky ho robia lahodnejším a zvýraznia chuť. Navyše...
Steak z tuniaka s edamame a ponzu omáčkou
Japonský názov edamame v preklade znamená fazuľa na konári; používa sa na označenie ešte nezrelých sójových bôbov....
Kapor s trikolórou pečených paprík
Vraj do tretice všetko dobré! Preto pridávam tentoraz môj vlastný recept na úpravu ľahkostráviteľných filetov z mladého...
Purpurový „gravalax" s chrenovou penou
Z citróna a pomaranča nastrúhame kôru a odšťavíme, zamiešame s korením a nahrubo nasekanou petržlenovou vňaťou. Rovnomerne rozdelíme...
Hubová polievka pre dušu
Keď som bola dieťa, neznášala som kyslú kapustu v akejkoľvek forme, teda ani kapustnicu...
Grilovaný rezeň s chrenom
Bravčové rezne naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme olejom a necháme asi hodinu odležať.
Hovädzí jazyk s pistáciami a tekvicovým pyré
Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas....
Zeleninovo-obilninová miešanica Zbojíčka
Tento recepis má názov taký, aký má preto, lebo v ňom "zbojníčí" údená slanina...
Sviečková z bravčového mäsa
Dlho sme nemali omáčku, ktorá sa podáva k sviečkovej. Doma sme mali len bravčové mäso a tak som uvarila túto dobrotu aj z tohto mäsa....
Marinované volailles
Netradičný názov, pochádzajúci z francúzštiny :-) označuje kuracie prsia, marinované v lahodnej marináde s...
Tuniakové frikadelky so zeleninou podľa Lenky Šóošovej
Takéto frikadelky či karbonátky sú výborným tipom moderátorky Lenky Šóošovej, ako zamaskovať v jedle zeleninu, ktorú...
Králičie stehno s karotkovo-pomarančovou penou
Aj pri ľahkom letnom jedle si môžu mäsožravci prísť na svoje. Chce to len zdravšie úpravy, no a, samozrejme,...
Goody Foody Vegan burger so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney
Goody Foody Vegan burger so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney
Zajačia roláda s krúpkovo-slivkovou guľkou
Cítiť v nej vždy iný les a inú lúku. Nielen podľa druhu a veku zveri, ale...
Kuriatkovské rolky s orechami
Mäsko nakrájame na plátky, ktoré môžeme mierne posoliť a naklepať. Dnu zakrútime šunku, varené vajce a...
Ryžový nákyp so slivkami
Ryžový nákyp je jedlom, ktorý nás vracia do detstva. Poďte si ho pripraviť s ryžou SOS Classic a so slivkami....