
Rýchle cestoviny s nemäskom Goody Foody
Bezmäsité mäsko Goody Foody nakrájame na kocky a sprudka opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme na kolieska...

Hnedá ryža s quinoou, hubami a cuketou
Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept, spozornite! Tento recept na hnedú ryžu s quinoou, šampiňónmi...

Plnená domáca bravčová pečeň morčacími kockami so zeleninou
Ešte som mala v mrazničke kus bravčovej pečene a tak som sa rozhodla urobiť ju... dnes som...

Plnené „mušle“ vo vínovej omáčke
Slávky dobre umyjeme, otvorené mušle odoberieme. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame a urestujeme na...

Grilovaná mrenka červená s kašou z violet zemiakov
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...

Pstruh v chlebovom kabáte
Ryby očistíme, umyjeme, osušíme a vytrieme zvnútra rozdrveným korením, zmiešaným s olejom, posolíme....

Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou
Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...

Cestovinový šalát
Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky, rajčiny, cibuľu, salámu pokrájame na malé kocky, ...

Hovädzia pravá sviečková s chrenovým krémom
Dlho som „špekuloval“, či tento rcp predstaviť, ale zvíťazila chuť a pôžitok z konzumácie...

Pečený bravčový bôčik à la Zuzana
Receptov na bravčový bôčik je tu veľa, tento recept sa odlišuje omáčkou.

Zeleninové fettuccine
Chcela som pridať fotky ale začala som to robiť a potom by to už nebolo kompletné...

Losos pečený s paradajkami a špargľou
Zohrejte rúru na 220°C, horkovzdušnú na 200°C. Do pekáča alebo zapekacej misy dajte zemiaky (väčšie...

Trikrát P s morčacinkou
Milujem papriku... Červená, zelená, žltá, čerstvá, zaváraná, mletá... Prečo Trikrát P? No...

Plnený pstruh
Grilovať môžme aj ryby, filety, aj lastúrniky. Mäso z rýb je veľmi jemné, preto musíme s...

Bezlepkové šišky s ricottou bez kysnutia
Poďte si vyskúšať naše bezlepkové šišky s mandľami a ricottou. Keďže cesto nemusí kysnúť, hotové ich máte do pol hodinky....

Plnené rajčinky a šampiňóny
Raz večer sme si vymysleli s priateľom plnené šampiňony po svojom a našli sa aj nejake rajčinky...

Taká india :)
Na troške oleja orestujeme zeleninku (mrkva, hrášok, fazuľka, zelená paprika, karfiol... podľa...

Krokety z plesňového syra s pivovo-hruškovým čatní
Nivu a eidam nastrúhame, premiešame a tvoríme malé krokety, ktoré potom obalíme v múke, vo...

Horné kuracie stehná s pestom z medvedieho cesnaku
Kuracie stehná umyjeme, osolíme, potrieme pestom z medvedieho cesnaku. Necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si...

Čočka s anýzem, římským kmínem a kuřecím masem
Nezvyklá kombinace koření, ale s čočkou (a nejen) je výborná,

Rizoto so štyrmi druhmi syra (risotto ai 4 formaggi)
Risotto ai 4 formaggi je klasický recept, ktorý spája to najlepšie z talianskej kuchyne: krémovú textúru ryže a intenzitu zmesi syrov, ako je parmezán, gorgonzola, kozí syr a ementál....

Bodkované rezance so smotanou a jarnou cibuľkou
Nehľadala som na nete, či už niekto tieto rezance robil, jednoducho som si to vymyslela...