prazdny

Hovädzí perkelt s hroznovým lekvárom a vínom

Hovädzie mäso

Dnes skôr sviatočný obed z domácej hovädzinky, ktorú som robila na domácom hroznovom lekvári z čierneho...

prazdny

Fašírky na paličke s avokádovým šalátom

Hlavné jedlá

Fašírky, ktoré sa budú páčiť najmä deťom.

prazdny

Líčka z morského čerta so zemiakovým šalátom

Hlavné jedlá

Líčka z morského čerta odblaníme, vložíme do vákuového vrecka, pridáme k nim čerstvý kôpor, ...

prazdny

Šalát s pečenými sardinkami

Večera

Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....

prazdny

Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami

Hlavné jedlá

Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote...

prazdny

Nemrkvová čína

Kuracie mäso

Fajn recept pre tých čo patria do klubu "Nemám rád mrkvu", ktorá do číny neodmysliteľne patrí

prazdny

Zajačí strach

Bezmäsité jedlá

Toto jedlo varila babka vždy v lete keď mala veľa roboty na poli a preto to aj...

prazdny

Májové cestoviny

Cestoviny

Nájsť objavný recept a ešte k tomu zaujímavý názov nie je ľahké, preto sa o to...

prazdny

Kačacia pečeň s medovníkovými šúľancami

Hlavné jedlá

Najprv upečieme perník, všetky suché ingrediencie premiešame a pridáme k nim mlieko, med a vajce...

prazdny

Treska v zeleninovej pare s tekvicovým krémom

Hlavné jedlá

Cibuľu nasekáme a na troche oleja orestujeme. Koreňovú zeleninu očistíme, nakrájame na menšie kusy, pridáme...

prazdny

Krevety s Balti omáčkou

Hlavné jedlá

Pre labužnikov, čo lubia pikatne.

prazdny

Šampiňóny v bielom

Bezmäsité jedlá

Na panvici rozohrejeme 3 PL oleja. Pridáme očistené šampiňóny a na silnom plameni zprudka orestujeme.

prazdny

Cozido - špecialita z Azorských ostrovov

Hovädzie mäso

Toto jedlo sa na Azoroch tradične pripravuje v hrncoch v zemi pomocou geotermálneho tepla. Dá sa,...

prazdny

Cestoviny na zelenej tráve

Cestoviny

Uvarime si cestoviny v osolenej vode al dante. Medzy tym si na panvici rozpustime maslo pridame smepat...

prazdny

Cviklová polievka alebo boršč nastudeno

Bezmäsité jedlá

Najmä v lete veľmi osviežujúci spôsob, ako podávať boršč. V Lotyšsku je veľmi obľúbené...

prazdny

Prekvapenie pod krídielkom

Kuracie mäso

Vtip je v tom, že keď sa krídielka obalia a vypražia, nikto nevie čo v...

prazdny

Rezne na paprike

Hlavné jedlá

Rezne mierne naklepeme, okraje narežeme a osolíme ich. Slaninu nakrájame na kocky, rozpustíme, ...

prazdny

Restované husacie či kačacie srdcia s tekvicou

Hlavné jedlá

Takto orestované srdiečka môžem úplne bez výčitiek chuťovo prirovnať k chuti veľmi drahých holubích pŕs. Čo sa mňa týka,...

prazdny

Ravioli so špenátovo-slaninovou plnkou s tvarohom

Cestoviny

Niečo pre milovníkov špenátu a tvarohu.

prazdny

Rizoto s mäsom a hroznovými listami

Hovädzie mäso

Fantasticky chutné rizoto, ku ktorému stačí už len šalát, alebo kyslé uhorky. Ja toto...

prazdny

Vyprážané kysnuté guľôčky so šafranovým pudingom

Koláče

Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme 45 minút kysnúť. Z vykysnutého cesta urobíme guľky, ktoré vysmažíme v...

prazdny

Makové polmesiace

Hlavné jedlá

Tento kolac sa pripravi velmi rychlo a jednoducho. Dala mi ho znama, pretoze mi svojou vynimocnou stavnatou...

prazdny

Hovädzí jazyk s pistáciami a tekvicovým pyré

Hovädzie mäso

Nedeľný obed bol vždy synonymom toho najlepšieho a najchutnejšieho. Chvíľou, v ktorej sa akoby spomalil čas....