Hovädzí vývar
Paradajky a ocot sú možno zvláštne prísady do hovädzieho vývaru, ale majú svoje opodstatnenie....
Krokety z kuracej pečene s hubami
Pečeň domäkka udusíme na opraženej cibuli a zelenine. Po vychladnutí ju pokrájame na kocky , šťavu posolíme...
Brokoličkové zapekané cestovinky so zemiačikmi
pokračovanie ku polievočke... Recept na moju Brokoličkovú zdravú polievku :)
Pohánka s hubami a rukolou
Pohánka je zdravá a na prípravu jedál veľmi vďačná surovina. Dá sa použiť na prípravu rozličných...
Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí...
Zeleninový koláč s bryndzou z bezlepkového lístkového cesta
Zásoby z letnej úrody treba vždy zužitkovať. My sme tak spravili v našom dnešnom recepte. Upiekli sme si slaný koláč s cuketkou, paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou....
Slané cuketové palacinky bez lepku
V cuketovej sezóne treba aspoň raz vyskúšať recept na cuketové palacinky bez lepku....
Brutálne špagáty mafiózo
Miláčkovia moji... o5 prichádza Váš obľúbený kuchár bez zástery. brutalnyNikolaj s receptom na super špagáty......
Špenátový koláč s fetou
Na veľkonočnej tabuli hrajú hlavnú rolu vajíčka. Pripravte si z nich chutný slaný koláč so špenátom...
Hus s jedlými gaštanmi
Do rúry predhriatej na 150 stupňov Celzia vložíme pekáč so stehnami, ktoré sme umyli a osušili....
Palacinky z vločiek so špenátom a bravčovinou
Z času na čas, „semo_tamo“ sa moje najmilovanejšie Slniečko priženie z váhy v kúpeľni s rozhodným:...
Kuracie drobky z Ábelovej
Folkloristka Grétka Ivaničová z Ábelovej nám prišla navariť v nádhernom kroji a prezradila aj, akú knihu...
Segedinsky, ktorý nám chutí
Na masti speníme pokrájanú cibuľu, pridáme pokrájané mäso, č. papriku, paradajky, gril. korenie, vegetu, rascu zamiešame, podlejeme...
Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...
Žihľavové rizoto so sušenými žĺtkami
V tomto recepte sa stretnete s talianskym výrazom pangrattato. Nejde o nič zložité, je to nahrubo pomletý vysušený chlieb alebo pečivo, ktoré sú niečím ochutené....
Zelenina s kukuričnými plátkami a hummus
Milujem tento recept. Ak sa spoja chute, máte doslova nebíčko v papuľke:-)))
Pšeničná kaša s ovocím
V kastróle zohrejeme mlieko, med, maslo a vyškriabaný vanilkový struk. Pšenicu prepláchneme pod studenou vodou a...
Medové pšeno s flambovanými marhuľami
Na repkovom oleji spolu s maslom urestujeme pšeno a zalejeme vodou. Pridáme štipku soli a varíme...
Chvost morského raka (lobster tail) s romain šalátom
Chvost z morského raka, je dobrota z najlahodnejších. Ak si chcete u krásnej pani, ...
Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...
Hus so zemiakovou plnkou
Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme k nej na...
Lievance
dnešný sladký obed :) nepíšem váhu surovín, lebo ja to mám už v oku tak nevážim,...