Pikantná kimchi polievka so zelenou kapustou
Mala som ešte trochu zelenej kapusty, tak som ju pridala, tiež by som k receptu...
Jesenná odysea
Tento recept je úplne perfektní uz vo svojej podstate prvýkrát som ho videla v jedenej relácii o...
Cícerové noky
Kedže milujem makové šúlance a skušala som ich robiť už aj zo zemiakov, tvarohu alebo tekvice, ...
Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke
Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré,...
Kačacina tandoori s vyprážanou polentou a pak choi
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a očistíme kožu. Kožu nakrojíme na pásiky, osolíme a okoreníme....
Špenátový koláč s fetou
Na veľkonočnej tabuli hrajú hlavnú rolu vajíčka. Pripravte si z nich chutný slaný koláč so špenátom...
Parené buchty
Recept som našla na internete, hľadala som buchty, ktoré budú mäkké aj na druhý deň...
Hovädzie miči s marinovanou zeleninou a tzatziki
Mititei alebo miči je jedlo z rumunskej kuchyne, sú to grilované valčeky z mletého mäsa...
Polievka z maslovej tekvice s hubami shiitake
Všetku pripravenú zeleninu si očistíme a nakrájame.
Kurča s bylinkami
Očistené kurča nakrájame na časti, vložíme do misy a marinujeme asi hodinu v citrónovej šťave spolu...
Zeleninový koláč s bryndzou z bezlepkového lístkového cesta
Zásoby z letnej úrody treba vždy zužitkovať. My sme tak spravili v našom dnešnom recepte. Upiekli sme si slaný koláč s cuketkou, paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou....
Slivkové soté s karí ryžou
V nedeľu sme mali doma "tichú domácnosť". Manžel sa asi bál, že zostane hladný, ...
Hokaido tortilla
Na kocky nakrájanú hokaido tekvicu opekáme (ak treba jemne podlievame) na olivovom oleji, kde sme si...
Letná zelenina s vínovo-bryndzovou omáčkou Soaré
Ľahké jedlo so šetrne a rýchlo tepelne spracovanou zeleninou, takže jej konzistencia tkaniva zostáva čiastočne v...
Caramelle plnené syrom taleggio
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a...
Mušle s chilli džemom a bazalkou
Bolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food...
Sýrová omeleta s chorizem
Vejce, nastrouhaný sýr, sůl a pepř metlou prošleháme a upečeme omeletu na pánvi s olejem....
Kuracie drobky z Ábelovej
Folkloristka Grétka Ivaničová z Ábelovej nám prišla navariť v nádhernom kroji a prezradila aj, akú knihu...
Bageta s flank steakom, rukolou a horčicovou majonézou
Flank (alebo pupok) je dlhý a plochý chudý plátok mäsa zo spodných brušných svalov. Výborne sa hodí...
Ohnivý slaný dezert
Toto jedlo je jednoduché a veľmi palivé. Ostala mi ryža a mozzarellu bolo treba spracovať...
Štefanova placka
Mäso nakrájame na rezančeky, cibuľu pokrájame nadrobno a dáme na olej, pridáme mäso a dusíme...
Ryba s rajčiakovou omáčkou
Očistenú zeleninu pokrájanú na plátky, celé čierne korenie, citrónovú kôru, bobkový list a soľ...
Farebná nádivka ZELENIŇÁK
Jedlá zo zeleniny NIKDY nemôžu byť nechutné, leda že by sa čosi pokazilo počas ich prípravy....
Pórovo-kurací nákyp
Dlhe roky som zila "vonku", kde som sa priucila par receptom. Tento je jeden z...
Indický Turban
Recept pochádza z kuchárskej knihy konkrétne zo strany 67. Podľa názvu a aj ingrediencií ako uvidíme...
Pečená krkovička so zeleninou a s fazuľou
Je šťavnatá, jej príprava je jednoduchá a dá sa urobiť na veľa spôsobov. V našej...
Lahodná rybka - Porgy Scup - s ľadovým šalátom a marhuľami
Nie som dva razy „rybový“ (ryby najradšej jem, keď som už najedený), ale z akéhosi...