Krevety s jablkovo-cibuľovým kuskusom s mätou
Jemne nasladlé jedlo s do chrumkava opečenými krevetami... Inšpiráciu na tento recept mám zo stránky EatSmarter!....
Labužnícke špagety a la Nonna
Grahamové špagety sú zdravšie, vhodné pre diabetikov a majú aj svoju nejakú chuť, ktorá ovšem...
Kuracie kyjačiky na smotane s jalapeño a hubami
Variant klasiky slovenskej kuchyne som tentoraz obohatil „pikantériou” z jalopeño a salsy, ktorú podľa potreby hravo...
Plnené jelenčie pliecko
Časť jelenčieho mäsa som spracovala na medailónky a časť som naplnila... medzi mäsom nie je zaradené jelenčie...
Kurča - rozlúčka s letom
... alebo augustové kurča s použitím čerstvých dostupných surovín :-)
Rybacie cartoccio s hráškovým pyré
Pripravte si bielu rybu pečenú v papierovom vrecúšku, ktoré pomôže zachovať delikátnu chuť a vôňu pripravovanej...
Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku
Zostala mi menšia polovica pečienky z plnenia, urobila som ju v mandľovom cestíčku.
Halušky s kravským syrom a cibuľko-klobásou
Priniesla som recept našich obľúbených halušiek, ktorý zvyknem vylepšiť klobáskou upečenou na cibuľke... osobitne som upiekla slaninkový...
Cukina so závojom
Mleté mäso opražíme na cibuli, pridáme varenú ryžu, kečup, vajce, soľ, mleté...
Brokolicovo-šunkové kuracie zvitky s kurkumou
Minule som s kurkumou robila bravčové, tak som to skúsila aj s kuracím mäsom...
Moriak plnený mäsom a šampiňónmi
Moriaka zvnútra i zvonka osolíme, naplníme plnkou a zašijeme. Vložíme do pekáča, pridáme olej...
Kačacie prsia s terinou a baby hruškou
Kačacie prsia očistíme, nasolíme údenou soľou, pridáme tymian a čierne korenie a dáme do vyhriatej...
Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...
Peťkine placky ala podlesníky
Tento recept som vymyslela z hlavy lebo mi ostalo cesto z perkov a nevedela som čo...
Ovsená kaša à la risotto
Niekedy vzniknú aj takéto chutné a rýchle recepty a hlavne jednoduché.
Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....
Makové gnocchi s jahodami
Niet nič ľahšie, ako uvariť kupované cestoviny. Chuť čerstvých je však oveľa príjemnejšia a farba...
Řezníkova jehla
Tak jsem pomáhal řezníkovi při zabíjačce a dostal jsem za úkol z toho masa a všeho ostatního...
Jelení chrbát v orechovom cestíčku na kapustovom kréme
Umytý a očistený jelení chrbát grilujeme na panvici 1, 5 minúty z každej strany a necháme odpočinúť....
Zabíjačkové delikatesy s paprikovou penou
Bravčová panenka: Očistenú panenku sprudka opečieme na panvici a naložíme ju do zmesi z cukru, zo soli a...
Krídelka v slaninke
Kuracie krídelká naložíme do marinády (olivový olej, citrón, grilovacie korenie, cesnak) a necháme odležať....
Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...
Mäso a la čo chceš :)
Tak tento recept vymyslel môj ocko, keď sme dostali hlad :) a nakoľko dosť experimentuje ,...
Hovädzie plátky Nany spod Bankova
Nana, milovaná babička mojej vzácnej pani a jej brata Lacka, ktorú nazývali Nanáčka, ale...
Fazuľa so zeleninou a klobáskami
Fazuľa prepláchneme v studenej vode, zalejeme väčším množstvom vody a necháme najlepšie cez noc napučať...
Gallo pinto podľa hudobníka Mateja Smutného
Hudobník Matej Smutný sa nedávno vrátil z Kostariky, a tak nám uvaril tradičné miestne jedlo gallo...
Kuracie prsia na mandliach v marhuľovo-chilli omáčke
Zvyk urobiť každý víkend aspoň jedlo špeciálne jedlo sa mi začína páčiť. Asi z toho urobím...