
Pečenáče z makrely
Najskôr pripravíme nálev, zmiešame, necháme zovrieť, stíšime a necháme variť 15 minút.

Farfalle s cuketovou omáčkou
Cesnak, cuketu a syr nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozpálime olej a osmažíme na...

Šalát s grilovanej zeleniny s jogurtovou zálievkou a orieškami
Leto je plné chutí a farieb a kedže milujem experimenty toto muselo vzniknúť :-)

Lístkové taštičky s bravčovinou a jablkami
Umyté a očistené bravčové mäso osolíme a okoreníme, vložíme do pripravenej nádoby a pečieme v rúre rozohriatej na...

Třapáče s údeným a špenátom
V masně na mě mrkaly úžasné uzené vepřové ocásky - kousek kosti a jinak spousta výborného šťavnatého...

Burgery
Všetky potrebné recepty na úplné dotvorenie týchto burgerov nájdete u mňa na vareche. Napríklad burgerové žemle...

Těstoviny s vejci a česnekovou pažitkou
Kolegové milí . Dávám něco , co se snad ani receptem nedá nazvat , ale v jednoduchosti...

Zapekané kuracie mäso
Kuracie rezne naklepeme, osolíme a uložíme do tukom vymasteného pekáča.

Plnené šampiňóny
šampioniky si umyjeme, odčistíme, zbavíme stopiek a vydlabeme lyžičkou na "misky". takto pripravené šampiony si namočime...

Kapusta plnená hubami a vajcom
Cibuľu pokrájame a speníme na tuku, pridáme pokrájané, vopred namočené huby a spolu popražíme ...

Špargľou plnený quiche
Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.

Rýchly kus-kus
Doma bolo strašne veľa roboty tak sa mi v hlave zrodil nápad na rýchly obed-len pre mňa....

Pečené budzogániky z kuracích krídiel
Tento recept som videla pripravovať populárnym kuchárom Lacibáčim na ATV. Velmi sa mi to zapáčilo a...

Dolky II – Šlejšky sudetské, jizerské
Vdolky- dolky, vdolečky-dolečky... krajové jídlo, které se nejspíš s mnoha obměnami peklo v mnohých...

Morský vlk v sladko-kyslej sójovej omáčke
Nakladačky: Mrkva, šalátova uhorka, kapusta biela, paprika rôzne farby, biela redkovka, zelaninu nakrajame na platky...

Treska s plneným batátom
tresku som zbavil šupín, umyl, osušil, posypal korením na ryby, posolil som a dal na polhodinu do...

Hliva prekladaná mäsom
Na oleji spením nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridám na tenké pásiky pokrájané hlivy a dusím, až sa všetka...

Grilovaná treska s rukolovým šalátom
Rybu zbavíme šupín a každý filet položíme na samostatný kúsok alobalu. Filety osolíme, okoreníme, ...

Quiche s údenou treskou
Tento recept mam uz dost dlho. Nasla som ho v jednej kucharskej knihe.

Kuracie rezne trošku inak
Rozmýšľal som, ako vylepšiť kuracie prsia a veľmi mi chutilo.

Linguine s mrazenými morskými plodmi na víne
Boli by čerstvé morské plody lepšie? Jasné! Ale tie sa u nás aj tak kupujú rozmrazené, takže je to vlastne jedno....

Juhočeský pekáčik
Tradičnú tunajšiu kuchyňu považujem spolu s francúzskou za svetovú špičku. Kto však dnes vie povedať, aký je pravý pôvod národných jedál? Preto...

Šalát s plnenou hruškou a estragónom
Leto je v plnom prúde a my máme radi kombináciu ovocia a zeleniny v šaláte, pridávam...

Broskyňové prsia
Možno je podobný s niektorým receptom , a le neviem o tom , zatial je...

Pikantné risotto s tuniakom
Dneska som skúsil pomerne netradičnú kombináciu, a aj keď to znie ako varenie "ala babica", ...

Kuro-hus podľa maminy
jednoduché, rýchle a málo pracné papaníčko. žiaľ nestihla som odfotiť, tak je bez fotky....

Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom
Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme....

Grahamové spagetti s bielym vínom
Zostali mi grahamové špageti, tak som sa rozhodla, že si urobím k nim aglio e...

Havajské Loco Moco
Loco Moco je tradičné havajské jedlo, ktoré pozostáva z bielej ryže, hamburgerovej placky s omáčkou a praženým vajíčkom....