Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi
Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.
Zeleninový špíz so smotanovým dresingom
Zeleninu umyjeme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Striedavo ich napicháme na špajľu, potrieme...
Kuracie stehná v smotanovej omáčke
Mäso umyjeme a zbavíme nečistôt, ak chceme mať mastnejšie necháme kožu. Ja som nechala z...
Peľmene s údeným pstruhom
Plnka: Filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a s ricottou. Ochutíme soľou a...
Zemiakové karí so zelenou fazuľkou
Nakrájanú cibuľu a papriku orestujeme pár minút na oleji. Postupne pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a všetky...
Cestovinový šalát
Tento recept si tu píšem len preto, lebo mi ju kolegyňa teraz nadiktovala, a aby...
Baklažánové ufo
strašne prší tak som si musela nejak navodiť letnú atmošku :) fotila som ešte na plechu lebo ináč...
Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.
Obaľovaná žltá cuketa
Cuketu umyjeme a nakrájame na cca 1, 5 cm hrubé kolieska a osolíme (môžme aj celkom dosť...
Pečienka s tofu a lečom
Mala som kúpenú pečienku a chcela som urobiť niečo rýchle. Čas varenia je len odhadom, ...
Fazule s kapustou
U nás veeeelmi oblíbené jídlo. Sklízí velký úspěch u známých, kteří měli to štěstí a mohli ochutnat....
Mäsová roláda so zemiakmi
Mäso rozkrojíme, vyklepeme, -vrstvíme na neho šunkovú salámu, syr, zelenina, 2x, zrolujeme s pomocou potravinárskej folie, vyvlakáme...
Obarínová polievka
Túto polievku ma naučila robiť moja mama, keď varila na obed strapačky ( zemiakové halušky )...
Pikantné bryndzové sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...
Teriyaki losos
Nakonec Japonec! Rýchla špajzovka so zopár skratkami. Obed vybavený za polhodinu.
Pečené plnené šampiňóny
Pre fanúšikov vyprážaných šampiňónov máme na prípravu rýchlejšiu aj trošku zdravšiu verziu....
Topinamburový krém s hľuzovkovým olejom
Asi nik nepochybuje, že zemiak patrí do slovenskej kuchyne. No vedeli ste, že topinambur...
Francúzska šošovica s jačmeňom
Zohrejeme olej v hrnci a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, na malé kúsky nakrájané zelerovú stonku a...
Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Jarné kaleráby plnené klobásovým mäsom
Dnešný obed v znamení skorých kalerábov, ktoré som naplnila mäsom z neúdenej domácej klobásky. veľmi...
Polievka z pečených paradajok a paprík
Tento recept som náhodou našla na jednej sociálnej sieti a musím povedať, že sme si ju...
Pečienky s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak je medvedí cesnak vo všetkých mojich jedlách, vrátane rannej...