Veľkonočné kapsičky na chrenovej omáčke

vojnaVojna, 70 ročný muž, Košice, 27. marca 2013 17:19
Ďalšie jeho recepty »

Veľkonočné kapsičky na chrenovej omáčkeFoto: vojna

Tento recept som robieval na veľkonočnú nedeľu. Na recept môžeme použiť kuracie prsia, morčacie prsia alebo bravčové rezne a to buď kare alebo stehno. Ako prílohu zemiakové alebo brokolicové pyré.

4
porcie
20 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso nakrájame na veľké plátky ( ja to robím tak, ako by som otváral motylie krídla), naklepeme na tenko posolíme. Na každý platok položíme časť vajca, kúsok syra, kúsok klobásy, zelené bylinky a za oriešok masla. Všetko zabalíme do kapsičky (mešca) podviažeme niťou.

  2. 2

    Rozpustíme maslo a mäso opečiem zo všetkých stran. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka, mäso vyberieme. V smotane rozhabarkujeme hladkú múku a vlejeme do vývaru, miešame do zhustnutia. Pridáme postrúhaný chren a povaríme. Dochutíme soľou, korením a kurkumou. Musí mať peknú žltú farbu. Odstraníme nite z kapsičiek, uviažeme tam pažiťku.

  3. 3

    Uvarenú brokolicu alebo zemiaky rozmixujeme pridáme soľ, smotanu, maslo a muškátový orech a dobre znova rozmixujeme. Dáme na tanier, pridáme kapsičku a podlejeme chrenovou omáčkou. Dobrú chuť.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist