Foto: vojna
Tento recept som robieval na veľkonočnú nedeľu. Na recept môžeme použiť kuracie prsia, morčacie prsia alebo bravčové rezne a to buď kare alebo stehno. Zobraziť celý popisTento recept som robieval na veľkonočnú nedeľu. Na recept môžeme použiť kuracie prsia, morčacie prsia alebo bravčové rezne a to buď kare alebo stehno. Ako prílohu zemiakové alebo brokolicové pyré.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na veľké plátky ( ja to robím tak, ako by som otváral motylie krídla), naklepeme na tenko posolíme. Na každý platok položíme časť vajca, kúsok syra, kúsok klobásy, zelené bylinky a za oriešok masla. Všetko zabalíme do kapsičky (mešca) podviažeme niťou.
- 2
Rozpustíme maslo a mäso opečiem zo všetkých stran. Podlejeme vodou alebo vývarom a dusíme do mäkka, mäso vyberieme. V smotane rozhabarkujeme hladkú múku a vlejeme do vývaru, miešame do zhustnutia. Pridáme postrúhaný chren a povaríme. Dochutíme soľou, korením a kurkumou. Musí mať peknú žltú farbu. Odstraníme nite z kapsičiek, uviažeme tam pažiťku.
- 3
Uvarenú brokolicu alebo zemiaky rozmixujeme pridáme soľ, smotanu, maslo a muškátový orech a dobre znova rozmixujeme. Dáme na tanier, pridáme kapsičku a podlejeme chrenovou omáčkou. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu