Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom
šéfkuchár reštaurácie Towers Steak & Salad v Bratislave, 2. júla 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Šampiňóny a hlivy umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, nakrájame na väčšie kusy a v miske premiešame s olivovým olejom. Grilujeme na plochom grile alebo grilovacej panvici, až potom solíme a koreníme čerstvo namletým štvorfarebným korením.
- 2
Medzitým prepláchneme baby špenát a v odstredivke ho zbavíme nadbytočnej vody. Huby pri grilovaní otáčame z každej strany, aby sme ich mali rovnomerne prepečené. Ku koncu pridáme kocku masla, zasypeme nasekanou pažítkou a zastrekneme šťavou z citróna.
- 3
Vložíme do misky a necháme 10 minút odpočinúť. Potom už len pridáme hrsť sladkých čučoriedok, baby špenát, soľ, korenie, zľahka premiešame a môžeme podávať na veľký tanier. Na koniec poukladáme na vrch kúsky tvrdého syra asiago a krehké huby enoki.
Tiež s hubami:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu