
Farfalle s cuketovou omáčkou
Cesnak, cuketu a syr nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozpálime olej a osmažíme na...

Třapáče s údeným a špenátom
V masně na mě mrkaly úžasné uzené vepřové ocásky - kousek kosti a jinak spousta výborného šťavnatého...

Morčacia roláda pôvabnej Kontesy
Vykostené morčacie prsia upravíme na plát a naklepeme. Okraje odrežeme a zomelieme s bravčovým mäsom...

Kuro-hus podľa maminy
jednoduché, rýchle a málo pracné papaníčko. žiaľ nestihla som odfotiť, tak je bez fotky....

Pstruhy s paradajkovým závojom
V stredu som v TV videl starší záznam relácie „Dve tučné dámy v kuchyni“. Mimo iného...

Grilovaná treska s rukolovým šalátom
Rybu zbavíme šupín a každý filet položíme na samostatný kúsok alobalu. Filety osolíme, okoreníme, ...

Švajčiarski švihúni
jedlo chudobných švajčiarskych pastierov s kapustovým šalátom a´la ja... :-)

Plnené cuketové závitky
Cuketa je ako stvorená na plnenie aj na obaľovanie. A dá sa obalená nielen vyprážať, ale aj upiecť v rúre....

Plnené šampiňóny
šampioniky si umyjeme, odčistíme, zbavíme stopiek a vydlabeme lyžičkou na "misky". takto pripravené šampiony si namočime...

Pikantné risotto s tuniakom
Dneska som skúsil pomerne netradičnú kombináciu, a aj keď to znie ako varenie "ala babica", ...

Cavatelli so salsicciou a rukolou
Cestovinová rýchlovka, tentokrát ako základ slúži talianska salsiccia, teda neúdená biela klobása....

Treska s plneným batátom
tresku som zbavil šupín, umyl, osušil, posypal korením na ryby, posolil som a dal na polhodinu do...

Teľací chrbát so zemiakovo-tekvicovým šalátom
Teľací chrbát buď pomaly uvaríme zavákuovaný s maslom a rozmarínom, alebo ho s týmito prísadami pomaly udusíme....

Zapekané kuracie mäso
Kuracie rezne naklepeme, osolíme a uložíme do tukom vymasteného pekáča.

Peľmene s údeným pstruhom
Plnka: Filety zo pstruha bez kostí a kože rozmixujeme so smotanou a s ricottou. Ochutíme soľou a...

Quiche s údenou treskou
Tento recept mam uz dost dlho. Nasla som ho v jednej kucharskej knihe.

Dolky II – Šlejšky sudetské, jizerské
Vdolky- dolky, vdolečky-dolečky... krajové jídlo, které se nejspíš s mnoha obměnami peklo v mnohých...

Morský vlk v sladko-kyslej sójovej omáčke
Nakladačky: Mrkva, šalátova uhorka, kapusta biela, paprika rôzne farby, biela redkovka, zelaninu nakrajame na platky...

Kapusta plnená hubami a vajcom
Cibuľu pokrájame a speníme na tuku, pridáme pokrájané, vopred namočené huby a spolu popražíme ...

Karfiolové guľky na petržlenovej mrveničke
Karfiol nastrúhame najemno alebo pomelieme na mlynčeku, pridáme nastrúhaný parmezán, nastrúhanú mozzarellu, vajce, ...

Pečené budzogániky z kuracích krídiel
Tento recept som videla pripravovať populárnym kuchárom Lacibáčim na ATV. Velmi sa mi to zapáčilo a...

Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom
Šampiňóny a hlivy umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, nakrájame na väčšie kusy a v miske...

Karfiolovo-brokolicový pekáč
Priniesla som si z obchodu oboje, karfiol aj brokolicu. A teraz čo s tým? A ajhľa, ako na objednávku vyskočil z časopisu tento recept...

Rýchly kus-kus
Doma bolo strašne veľa roboty tak sa mi v hlave zrodil nápad na rýchly obed-len pre mňa....

Šalát s plnenou hruškou a estragónom
Leto je v plnom prúde a my máme radi kombináciu ovocia a zeleniny v šaláte, pridávam...

Roštenka Kamado Joe I. s plneným baklažánom
Roštenka z keramického grilu - šťavnatá, krehká, úžasná. Plná chuť mäsa a podtón dobrého...