Kuriatko s camembertom a teplý šalát z quinoy

cingit - fotkacingit, 15. apríla 2018
Kuriatko s camembertom a teplý šalát z quinoy
Foto: cingit
4-5
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1 ks (camembert)
Ďalej:
100 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si umyjeme, osolíme a buď spravíme úzkym nožíkom dieru pozdĺž stredu, do ktorej dáme hranolček camembertu. Môžme ich aj nakrojiť, trochu vyklepať a camembert do nich zatočiť.

  2. 2

    Mäsko si obalíme v olivovom oleji, v ktorom sme rozmiešali 1 KL karí alebo podľa chuti. Pečieme cca 20 - 25 minút na 180 stupňov.

  3. 3

    Na šalát si nakrájame cuketu na malé kocky. Baklažán rovnako, ak je treba, ja ho nechávam chvíľu "vypotiť", teda ho nakrájam na krúžky, posolím, počkám kým pusti šťavu a poutieram. Zeleninu si dochutíme soľou a bylinkami podľa chuti, dáme trošku olivového oleja, aby nám neprihorela na pekáči a pečieme cca 20 minút na 180 stupňov. Je dobré, ak je zelenina chrumkavá a nie upečená úplne domäkka.

  4. 4

    Quiinou si prepláchneme v studenej vode a približne v 200ml osolenej vody dáme variť na mierny oheň. Ja som pridala aj trochu kari do vody. Quinoa je hotová, keď vsiakne všetku vodu. Odstavíme a premiešame s pečenou zeleninou. Podávame s kuracími závitkami, ozdobené čerstvou zeleninou. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu