Kuriatko s camembertom a teplý šalát z quinoy
Foto: cingit
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia si umyjeme, osolíme a buď spravíme úzkym nožíkom dieru pozdĺž stredu, do ktorej dáme hranolček camembertu. Môžme ich aj nakrojiť, trochu vyklepať a camembert do nich zatočiť.
- 2
Mäsko si obalíme v olivovom oleji, v ktorom sme rozmiešali 1 KL karí alebo podľa chuti. Pečieme cca 20 - 25 minút na 180 stupňov.
- 3
Na šalát si nakrájame cuketu na malé kocky. Baklažán rovnako, ak je treba, ja ho nechávam chvíľu "vypotiť", teda ho nakrájam na krúžky, posolím, počkám kým pusti šťavu a poutieram. Zeleninu si dochutíme soľou a bylinkami podľa chuti, dáme trošku olivového oleja, aby nám neprihorela na pekáči a pečieme cca 20 minút na 180 stupňov. Je dobré, ak je zelenina chrumkavá a nie upečená úplne domäkka.
- 4
Quiinou si prepláchneme v studenej vode a približne v 200ml osolenej vody dáme variť na mierny oheň. Ja som pridala aj trochu kari do vody. Quinoa je hotová, keď vsiakne všetku vodu. Odstavíme a premiešame s pečenou zeleninou. Podávame s kuracími závitkami, ozdobené čerstvou zeleninou. Dobrú chuť.
Tiež kurča:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujeme za upozornenie, chybu sme opravili.