Mäsový špenátový prívarok / Etli Ispanak
U nás sa špenátový prìvarok pripravuje jedine takto :-) Potrebujete k tomu uz len kusok dobrého chleba,...
Kačacie stehná s parmezánovou kôrkou
Chcela som pripraviť trošku "inú" kačku. Výsledok bol výborný.
Ázijské karfiolové špízy
Opäť sa raz prejavila moja posadnutosť skúsiť niečo nové, či inak......
Veľkonočná pečená treska s petržlenovo-cesnakovou krustou s citrónovou kôrou
Dnes je Veľkonočný piatok, rada by som venovala tento recept varecháčom ako rýchly, jednoduchý...
Cuketovo-zemiakové pyré
Jemné zemiakové pyré s lahodnou zeleninovou príchuťou. Podávame ako prílohu k mäsu či rybám.
Vyprážané marinované krídelká s omáčkou
Oblíbené jídlo pro přátelské neformální návštěvy, puberťáci ho zbožňují... množství, které uvádím, bývá...
Kurča na cesnaku
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a orestujeme do zlata na slanine. Potom preložíme do nádoby na...
Vyprážaný údený syr alebo syrové kroketky
Takto vyprážam syr a je to naše obľúbené jedlo.
Zeleninovo-ryžový nákyp
Varila som podla tohoto receptu. http://www. taste. com. au/recipes/35566/roast+vegetable+pie Tam to vyzera ovela lepsie ako na...
Hokkaido polievka s kozím syrom
Obľúbená polievka s tekvicou hokkaido, ktorá je pôvodom z Japonska
Kysáčska sárma
Na tento spôsob sármu robila aj moja mama a svokra. Opýtala som sa susedu ktorá za...
Vrtuľky s cuketou, slaninkou a pecorinom
"Fusilli con zucchine e pancetta" je veľmi obľúbený domáci recept v Taliansku a aj v našej rodine....
Srnčie pliecko na paštrnákovej pene
Pliecko opracujeme, zbavíme blán a na masti opečieme zo všetkých strán. Vyberieme a na panvici opečieme...
Večera dobrého chlapa
Z alobalu si vytvarujeme 4 „hniezda“, vytrieme ich olejom, vložíme do nich posolené, okorenené...
Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...
Cuketová omáčka, tříbarevná rýže a masové koule
Mleté maso osolíme, opepříme a přidáme ostatní suroviny a propracujeme. Utvoříme koule a poklademe je...
Šošovica na prírodno
Tento recept mám z Grécka - ostrov Karpathos, kde som pracovala. Je jednoduchý a chutný....
Hrebenatky na hubovom lôžku - Noix de St-Jacques au lit des champignons
V tržnici mali krásne hrebenatky, očistené, bez mušlí. no nekúp ich... Žiaľ, ...
Tagliatelle so špenátovou omáčkou
Priprava tejto omacky je neuveritelne rychla a vysledok naozaj stoji za to :)
Ľahké cestoviny so zeleninou
Nenáročný, ale chutný recept na cestoviny. Vhodný ako večera alebo ľahký obed.
Iránsky kebab
Tento recept mám od študentov medicíny z Iránu , čo študovali tu na slovensku. Je to...
Lahodné karé s Hermelínom
Karé osolíme okoreníme, mierne naklepeme opečieme z oboch strán. Poukladáme na plech a na...
Pomazánka z tofu syra so zelerom
Tvorba tejto pomazánky bola výsledkom rekapitulácie zásob v chladničke a potrebou predložiť niečo dobré na raňajky
Pasta all'amatriciana
Ďalší zo série receptov s guanciale (v zásade ich moc nie je, preto dávam aj tento...
Lasagne Alfredo
Toto jedlo , originalne z talianskej kuchyne, je zname po celom svete , s roznymi obmenami...
Ryža - jednoducho, rýchlo a bez starostí
Ryža je veľkou témou, a ja sama som ju dlho nevedela robiť. Donútila som sa...
Krevety na grile s grilovaným baklažánom
Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.
Skvelý marinovaný losos
Ryby milujem. A dnes na obed som si dopriala tohto chutného lososa, yummy :)
Špagetové medúzy so studenou omáčkou
Oblíbené špagety a libovolnou omáčku můžeme pojmout trochu veseleji a věřte, že strávníky konečným efektem překvapíte...
Langoše z Maďarska
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, očistíme ich a zomelieme. Z trochy mlieka, múky,...
Balkánska sarma s klobásou a údeným mäsom
Slaninu nakrájanú na kocky osmažíme a opečieme na nej nahrubo mleté mäso. Opečené mäso zmiešame s...
Slifčanka
Slifčanka, je staré jedlo-polievočka, ktorú by som zaradila, keby bol taký nik, pod recepty starých materí....