
Ako naplniť brokolicu :-)
Zaujímavé spracovanie brokolice. Brokolicový roládový plát, ktorý možno naplniť ľubovoľnou plnkou. Síce prácnejšia príprava,...

Lahodné karé s Hermelínom
Karé osolíme okoreníme, mierne naklepeme opečieme z oboch strán. Poukladáme na plech a na...

Kebab špízy s Tofu
Veselé jedlo, plné farieb a zeleniny, v kombinácii s Tofu poteší veľkých aj malých....

Pangasius s nivou
Viete ako chutí ryba s nivou? Ja už áno. Najprv som si nebola istá.....

Kurča v pekáči na chalupe
Ušetriť čas, to je zbožné želanie každej gazdinky i nejedného gazdiniaka! Čas, to sú peniaze a to platí aj v dnešnej extra uponáhľanej dobe....

Jahňacie kolienko s mrkvovým pyré
Nakrájanú koreňovú zeleninu a cibuľu vložíme do pekáča s divokým korením, na ňu dáme jahňacie koleno,...

Sedliacke zemiaky
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska. Údenú slaninu nakrájame na kocky a...

Hovädzie s paradajkovou omáčkou
Hovädzie mäso prešpikujeme slaninkou a kúskami zeleniny, spevníme motúzom a opečieme zo všetkých strán dozlata...

Ružičková polievka
Už od detstva sa učíte, aká zdravá je zelenina a zeleninové polievky. Urobte niečo pre...

Tofu lečo s olivami
Konečne som dostala garam-masalu, korenie, ktoré tu bolo veľakrát ospevované. Vyskúšala som ju predvčerom...

Kuracie pečienky v slaninovom kožúšku
Je pravda, že pečienky akého koľvek druhu a každej kuchynskej úprave ja môžem. Dnes som...

Grilované kuracie prsia v bôčikovom šate
Chcela som kúpiť kuracie stehná, ale mali len veľké balenie a už som nemala čas ísť...

Dusené kura na šampiňónoch s paradajkami
Recept je z knihy "Recepty zo života" a tiež som ho objavila tu niekde na vareche....

Cukinový koláč
Cukinu nastrúhame na hrubom strúhadle, rovnako aj syr tofu, papriku nasekáme na kocky. Primiešame...

Limetkové kura a kuskus s hrozienkami a olivami
Inšpiráciu na tento recept som našla v marcovom vydaní časopisu Apetit. Veľmi ma lákala netradičná kombinácia...

Králičí chrbát s pyré z romanesca
Chrbát z králika nakrájame na menšie časti, dáme do misky, pridáme tymian, rozmarín a...

La lotte en papillote - morský čert v papilotke
Pôvodne som chcela urobiť bouillabaisse, ale môj známy rybár mi namiesto zmesi rýb a morských plodov...

Hliva na smotane s polentou
Inšpiroval som sa receptom od šéfkuchárky z hotela Plejsy (keď som tam bol ja pred vyše piatimi...

Cestoviny s brokolicovo– karfiolovou omáčkou
Karfiol, brokolicu a karotku uvaríme v osolenej vode, necháme trochu vychladiť a nakrájame na drobno....

Prsia z divej kačky na tvarohovo–rozmarínových guľkách
Na kačacích prsiach narežeme kožu na menšie kocky. Rozohrejeme panvicu a položíme na ňu prsia kožou...

Prívarok zo šťaveľa (šóškový prívarok)
Niekto to pozná pod menom šťaveľ, niekto ako šóška. Tento prívarok patrí k môjmu detstvu, takto ho pripravovala moja mama....

Karfiol v syrovo-smotanovej perinke
Karfiol takto pripravený mám veľmi rada... ani nie je potrebná príloha, ja ho mám najradšej len tak......

Zemiaky prekladané kyslou kapustou
Zemiaky dáme variť v šupke. Potom ich ošúpeme. Na cibuľke udusíme hríby. Na panvici...

Špagety aké robím ja
Spagety na sposob Bolognesse som mala vzdy rada, no odkedy ich robim podla svojej chuti, ...

Vianočná rybacia polievka
Do studenej vody v hrnci dáme rybacie mäso, bobkový list, nové korenie, celé čierne...

Kuřecí řízek v parmazánové strouhance
Řízky má rád snad každý, občas zkusím jinak než klasiku a vyplatí se!

Ricottové gnocci s omáčkou z gorgonzoly a prosciutta
Fotky nič moc (pretože fotil môj drahý, kým ja som mala ruky od múky :D) ale...