Kuracie stehná v kokosovo-citrónovej omáčke
Foto: ryzasos
Jemné a svieže kuracie stehná v kokosovo-citrónovej omáčke. Vyskúšajte tento recept s ryžou SOS Basmati.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
800 g (bez kosti) |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
30 ml |
|
150 g nesladený |
|
1 ks |
|
50 g |
|
Marináda: | |
3 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Kuracie stehná očistite a vložíme do nádoby s vekom.
- 2
Zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu, pridajte do nádoby ku kuracím stehnám, premiešajte a dajte cez noc do chladničky.
- 3
Na druhý deň nakrájajte červenú cibuľu na kocky a poduste na masle v hrnci do sklovita. Potom pridajte kuracie stehná a mäso opečte pri vysokej teplote.
- 4
Počas opekania ich aj otočte a pridajte aj sójovú omáčku a citrónovú šťavu z jedného citróna.
- 5
Ďalej pridajte do hrnca kokosový krém, 150 g jogurtu, 250 ml vody a varte 35 minút.
- 6
Medzitým si uvarte ryžu SOS Basmati podľa návodu na obale.
- 7
Po dovarení podávajte ryžu s kokosovo-citrónovým kuracím mäsom. Dobrú chuť.
Tiež kuracie stehná:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu