Vyprážaná ryba so zelerovými hranolčekmi

Daniela Jandurová
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 22. júna 2014
Vyprážaná ryba so zelerovými hranolčekmi
Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
Pivné cestíčko:
500 g
1/2 bal.
2 ks




Postup

  1. 1

    Pangasia osolíme, okoreníme a necháme trochu odležať. Zeler očistíme a nakrájame na hranolčeky. Môžeme ich vypražiť klasickým spôsobom vo fritéze alebo v rúre. Solíme ich až pri servírovaní.

  2. 2

    Pivné cestíčko: Žĺtky vymiešame so soľou, s korením, pridáme prášok do pečiva, hladkú múku, prilejeme pivo a minerálku. Vymiešame na stredne tuhú hmotu.

  3. 3

    Filety z pangasia prekrojíme na dve časti, jemne obalíme v múke, v pivnom cestíčku a vypražíme vo fritéze. Servírujeme so zelerovými hranolčekmi a s vychladeným svetlým pivom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia