Vyprážaná ryba so zelerovými hranolčekmi
Daniela Jandurová
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 22. júna 2014
lektorka Školy mini varenia DaTip Banská Bystrica a členka Gourmet klubu, 22. júna 2014
Foto: Ľuboš Pilc
2
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pangasia osolíme, okoreníme a necháme trochu odležať. Zeler očistíme a nakrájame na hranolčeky. Môžeme ich vypražiť klasickým spôsobom vo fritéze alebo v rúre. Solíme ich až pri servírovaní.
- 2
Pivné cestíčko: Žĺtky vymiešame so soľou, s korením, pridáme prášok do pečiva, hladkú múku, prilejeme pivo a minerálku. Vymiešame na stredne tuhú hmotu.
- 3
Filety z pangasia prekrojíme na dve časti, jemne obalíme v múke, v pivnom cestíčku a vypražíme vo fritéze. Servírujeme so zelerovými hranolčekmi a s vychladeným svetlým pivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu