Plnené kaleráby
Varený kaleráb v polievke nemusím, ľúbim ho surový a vždy sa smejeme, že mi ho doktor zakázal....
Zočurka - kyslá polievka
Starodávny recept našich babičiek. Názov pochádza z horného Spiša, zo Zamaguria. Jednoduchá, no...
Chrenová omáčka úplne inak
Navariť dobrú chrenovú omáčku nemusí byť až taká veda, ale keď pri tom nemôžete použiť múku,...
Zabíjačková kapusta do pohárov
Keďže som potreboval minúť zvyšnú kapustu zo súdka, rozmýšľal som ako ju spotrebujem......
Zapekané domáce fliačky s oškvarkami
Niet nad domáce čerstvé cestoviny, dajú sa pripraviť na sladko i na slano na veľa spôsobov,...
Morčacie stehno v pare
... s dijonskou horčicou, syrom a pestom z medvedieho cesnaku. Pôvodne to mala byť morčacia...
Kuracie nohy v zemiakovom obale
Tento recept je trochu pracný ale zato efektný, vhodný na sviatočné chvíle, ako pohostenie pre...
Párky v lístkovom ceste
Ke´d sme sami doma jedno lístkové cesto je mi veľa. tak vždy robím , aj hlavné aj...
Polievka z daniela s knedličkami a hlivou
Ostali mi kostí z daniela, tak som urobil z nich takúto sviatočnú poľovnícku polievku, ktorú...
Rizoto pre labužníkov
Rizoto som obyčajne varila len z nedostatku inšpirácie, ale odkedy som videla pripravu rizota talianskym kuchárom, ...
Ako sa Miša z myší zmyšila...
Toto bol môj prvý pokus o slanú tortu ako špeciálne okrúhlo narodeninové prekvapenie pre sestru... pracovné...
Kuskus so šampiňónmi, cuketou a bazalkou
Jednoduché jedlo, inšpiroval ma recept z časopisu Eat Smarter!
Karfiolové placky
Surový karfiol umyjeme, na hrubom strúhadle nastrúhame. Z dvoch bielkov ušľaháme tuhý sneh. Múku,...
Zapekané palacinky na slano - so špenátom a tvarohom
Môj tip: keď sa už odhodlám piecť palacinky, snažím sa napiecť do zásoby a zamraziť...
Hovädzie na čučoriedkach
Vďaka rodinnému víkendovému pobytu na chate, som sa ocitla po dlhšom čase aj medzi kríčkami čučoriedok....
Chrumkavá cuketa
Aby tu tej cukety nebolo malo, pridavam aj ja este jeden recept. Piekla som kurca na...
Rezne trochu inak
... inšpirovala ma svokra, keď takýmto spôsobom robila bravčový rezeň... Ja som robila z kuracích pŕs,...
Vegánska sviečková podľa Sone Štefkovej
Recept na prípravu vegánskeho variantu sviečkovej na smotane, ktorý nám v TV Varecha navarila modelka...
Vepřová panenka s dijonskou omáčkou a kuskusem
Panenku odblaníme, osolíme a opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Během pečení ji obracíme a...
Špenátovo-zemiakové guľky s bryndzou a údenou slaninkou /fotorecept/
Špenát a zemiaky veľmi dobre idú k sebe. Tieto základné suroviny som spracovala s vajíčkom, ...
Šošovicový šalát
Nedajte sa oklamať dlhým zoznamom surovín a korenín. Je to inšpirácia a takto pripravená šosovica má...
Kačacie prsia na vidiecky spôsob
Ďalší z mojich obľúbených receptov som totiž vyznávač jednoduchých ale zato efektných jedál a toto je jedno...
Fettuccine ai funghi
Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Varíme asi dve až tri minúty. Scedíme a necháme odkvapkať.
Krémové hubovo-cuketové rizoto
hubové rizoto som varila vždy z klasickej ryže, tentokrát som použila Arborio a výsledok je skvelý
Karfiolové fašírky
Tento netradičný spôsob prípravy karfiolu určite zachutí aj vyznavačom klasických fašírok. Ako deti sme ich milovali....
Bravčové rebierka s medovou marinádou
Dlho som sa nevedela odhodlať k zverejneniu môjho prvého receptu na vareche, až na naliehanie môjho...
Karí kura s ananásom a pórom
Výborné, rýchle a veľmi chutné jedlo... vôbec sa nebojte kombinácie mäska s ananásom, je...
Bretónske crêpes na slano
Ak sa vám niekedy podarí dostať do Bretónska, odporúčam vám ochutnať akúkoľvek Bretónsku palacinku.
Smotanovo-špenátová pizza
Vzhľadom na to, že nemám rád paradajky v akejkoľvek forme, robievam si často smotanovú pizzu,...
Bravčová panenka, baby špenát, zapekané zemiaky s rozmarínom
Dnes som sa rozhodla pre rýchly a zdravý obed. Zvládne aj začiatočnik.
Bryndzové halušky s bravčovou panenkou
Tento recept je jeden z obľúbených u nás doma , trošku sme si ho vyšperkovali panenkou....
Zeleninová polievka s kuskusom
Inšpirácia z blogu Kuchařka ze Svatojánu, táto polievka je fantastická. Odporúčam vyskúšať