Filety zo pstruha s listovým šalátom a chrumkavým vajíčkom

Radovan Budzák
šéfkuchár Moment bistro & ubytovanie v Batizovciach, 19. júla 2022
Filety zo pstruha s listovým šalátom a chrumkavým vajíčkom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

2 vykostené filety
3 ks
100 g
100 g
 (na vyprážanie)
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Dve vajíčka opatrne vložíme do vriacej osolenej vody na 6 minút, potom ich vyberieme, schladíme v studenej vode a ošúpeme. Vajíčka obalíme v trojobale z múky, vajíčka a panko strúhanky. Obalené vajíčka vypražíme v oleji dozlatista.

  2. 2

    Zelenú špargľu očistíme, oblanšírujeme a opražíme asi na polovici množstva prepusteného masla. Zmes listových šalátov ochutíme dresingom, ktorý urobíme zmiešaním trošky olivového oleja, citrónovej šťavy, pretlačeného cesnaku, byliniek a medu.

  3. 3

    Filety zo pstruha osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Na zvyšnom prepustenom masle opečieme filety zo pstruha, najskôr na koži asi 2–3 minúty, potom z druhej strany asi 2 minúty. Filety servírujeme na šaláte spolu s chrumkavým vajíčkom a so špargľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia