Šalát s údenými kačacími prsičkami fotorecept
šéfkuchár Grand Restaurant na Donovaloch, 9. novembra 2018
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
Postup
-
1
Kačacie prsia očistíme, narežeme kožu, vysušíme, osolíme a opekáme pomaly na panvici. Preložíme do panvice s pilinami, zakryjeme a pri miernej teplote ich v dyme údime približne 15 minút. Nakrájame na plátky a ak ešte treba, dáme opiecť na panvici pokvapkané olivovým olejom. Okoreníme a osolíme.
-
2
Uhorku a mrkvu umyjeme, nakrájame na tenké plátky, ktoré vložíme do marinády z limetkovej šťavy s medom. Brokolicu očistíme, povaríme v osolenej vode asi 5 minút a ochladíme v studenej vode. Quinou tiež uvaríme v osolenej vode, precedíme a opláchneme. Listové šaláty umyjeme a osušíme na papierovej utierke. Vložíme do misy, pridáme uvarenú quinou a brokolicu.
-
3
Grécky jogurt, med, limetkovú šťavu, soľ a olivový olej dáme do misky a všetko spolu premiešame. Dresing primiešame k zelenine. Šalát podávame k plátkom kačacích pŕs.
Diskusia k receptu