Údené kačacie prsia
Údené kačacie prsia

Šalát s údenými kačacími prsičkami fotorecept

Richard Noskovič
šéfkuchár Grand Restaurant na Donovaloch, 9. novembra 2018
Šalát s údenými kačacími prsičkami (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

600 g
200 g
50 g
1 ks
1 ks
1 ks
50 ml
100 g
20 ml




Postup

  1. 1

    Kačacie prsia očistíme, narežeme kožu, vysušíme, osolíme a opekáme pomaly na panvici. Preložíme do panvice s pilinami, zakryjeme a pri miernej teplote ich v dyme údime približne 15 minút. Nakrájame na plátky a ak ešte treba, dáme opiecť na panvici pokvapkané olivovým olejom. Okoreníme a osolíme.

    Šalát s údenými kačacími prsičkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uhorku a mrkvu umyjeme, nakrájame na tenké plátky, ktoré vložíme do marinády z limetkovej šťavy s medom. Brokolicu očistíme, povaríme v osolenej vode asi 5 minút a ochladíme v studenej vode. Quinou tiež uvaríme v osolenej vode, precedíme a opláchneme. Listové šaláty umyjeme a osušíme na papierovej utierke. Vložíme do misy, pridáme uvarenú quinou a brokolicu.

    Šalát s údenými kačacími prsičkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Grécky jogurt, med, limetkovú šťavu, soľ a olivový olej dáme do misky a všetko spolu premiešame. Dresing primiešame k zelenine. Šalát podávame k plátkom kačacích pŕs.

    Šalát s údenými kačacími prsičkami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu