Foto: archaa
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pečivo nakrájame na veľmi drobné kúsky, rozložíme na plech a vo vyhriatej rúre na 160 stupňov 8-10 minút opečieme. Cibuľu najemno nastrúhame, petržlenovú vňať nasekáme.
- 2
20g masla roztopíme v panvici a cibuľu na ňom do sklovita opražíme. Pečivo vyberieme z rúry, vysypeme do misky, pridáme nasekanú vňať, opraženú cibuľu, vajce, mlieko, nastrúhaný syr, osolíme, okoreníme, ochutíme trochou strúhaného muškátoveho oriešku, dobre premiesime a necháme chvíľu odpočívať.
- 3
Z tejto masy formujeme knedlíčky, ktoré obalíme v múke a hodíme do osolenej vriacej vody. Knedlíčky varíme cca na slabom ohni asi 5-6 minút
- 4
Medzitým si tekvicu očistíme a nakrájame na malinké kocky. Nasucho si opražíme tekvicové semienka a odložime stranou. Extra na panvici rozohrejeme olej a tekvicu na ňom 5-6 minút prudko dozlata restujeme. Posypeme cukrom, necháme skaramelizovať a pridáme ocot. Osolíme, okoreníme.
- 5
Šalviu na masle krátko opražíme, uvarené knedle vyberieme a podávame s ragú poliate šalviovým maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu