Syrové knedle s hokkaidovým ragú

archaa - fotkaarchaa, 2. novembra 2014
Syrové knedle s hokkaidovým ragú
Foto: archaa
4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 ks
1 zväzok
50 g
1 ks
150 ml
100 g
100 g
Ragú:
2 PL
2 PL
8 ks
40 g
2 PL
600 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pečivo nakrájame na veľmi drobné kúsky, rozložíme na plech a vo vyhriatej rúre na 160 stupňov 8-10 minút opečieme. Cibuľu najemno nastrúhame, petržlenovú vňať nasekáme.

  2. 2

    20g masla roztopíme v panvici a cibuľu na ňom do sklovita opražíme. Pečivo vyberieme z rúry, vysypeme do misky, pridáme nasekanú vňať, opraženú cibuľu, vajce, mlieko, nastrúhaný syr, osolíme, okoreníme, ochutíme trochou strúhaného muškátoveho oriešku, dobre premiesime a necháme chvíľu odpočívať.

  3. 3

    Z tejto masy formujeme knedlíčky, ktoré obalíme v múke a hodíme do osolenej vriacej vody. Knedlíčky varíme cca na slabom ohni asi 5-6 minút

  4. 4

    Medzitým si tekvicu očistíme a nakrájame na malinké kocky. Nasucho si opražíme tekvicové semienka a odložime stranou. Extra na panvici rozohrejeme olej a tekvicu na ňom 5-6 minút prudko dozlata restujeme. Posypeme cukrom, necháme skaramelizovať a pridáme ocot. Osolíme, okoreníme.

  5. 5

    Šalviu na masle krátko opražíme, uvarené knedle vyberieme a podávame s ragú poliate šalviovým maslom.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: