Lyonské zemiaky
mesačník Varecha, včera 13:00

Foto: Kulinární studio MAFRA
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Zemiaky krájajme čo najtenšie – najlepšie na mandolíne, aby sa prepiekli rovnomerne a mali jemnú textúru. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na polkolieska. Rúru predhrejeme na 200 °C. Z tymianu obtrháme lístky.
- 2
Zapekaciu misu alebo 4 menšie misky vymažeme kúskom masla. Zvyšné maslo rozpustíme v hlbokej panvici. Prisypeme cibuľu a lístky tymianu a na miernom ohni restujeme, kým cibuľa nezmäkne, ale nesmie zhnednúť. Potom pridáme cesnak a ešte krátko opečieme.
- 3
Na dno zapekacích misiek poukladáme plátky zemiakov, osolíme a okoreníme. Na zemiaky rozložíme vrstvu cibule. Pokračujeme vo vrstvení, posledná vrstva sú zemiaky. Polejeme zvyšným maslom z panvice a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri 200 °C približne 50 minút.
Tiež zapekané zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu