Jarná hŕstková z byliniek so smotanou

safran - fotkaSafran, 16. marca 2014 19:24
Ďalšie recepty »

Jarná hŕstková z byliniek so smotanouFoto: safran

Vezmite za hrsť póru, menšiu hrsť sedana, hrsť čerstvých špenátových listov, hrsť petržlenovej vňate a hrsť lístkov medvedieho cesnaku, trocha číreho zeleninového vývaru, smotany a hrsť klíčkov šošovice a jarný elixír je v tanieri...

2
porcie
15-17 min
tepelná úprava

Suroviny

Tip:
Kúpte si 1. knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Na masle necháme opatrne, aby sa neprepálilo, orestovať na kolieska nakrájaný pór, pridáme čerstvo mleté čierne korenie, kto má rád aj štipku kajenského korenia (papriky), prilejeme číry zeleninový vývar a necháme povariť s tenko krájanými podkovičkami očisteného stonkového zeleru asi 10 minút.

  2. 2

    Prihodíme postupne hrsť čerstvých špenátových listov, medvedieho cesnaku, posekanej petržlenovej vňate. Táto listová zelenina by sa nemala nijako dlho variť, stačí ak listy špenátu zavädnú, medvedí cesnak pustí svoju vôňu a petržlen na koniec. Podľa chuti osolíme. Na záver zjemníme sladkou alebo šľahačkovou smotanou, prehrejeme, rovno do polievky nastrúhame trošičku muškátového orieška.

  3. 3

    Možno posypať hrsťou prepláchnutých jarných klíčkov, tu: naklíčenej šošovice. Niekto dá prednosť vôbec nevarenej, niekto rád minútku povarí (je tak lepšie stráviteľná). Oriešok masla na záver, ak ste použili smotanu na varenie, nie šľahačkovú. Dekorujeme niektorou z vňatiek alebo ako tu: lístkom novozélandského špenátu + jedlým kvetom sedmokrásky. Dobrú chuť!

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist