Foto: safran
Vezmite za hrsť póru, menšiu hrsť sedana, hrsť čerstvých špenátových listov, hrsť petržlenovej vňate a hrsť lístkov medvedieho cesnaku, trocha číreho zeleninového vývaru, smotany Zobraziť celý popisVezmite za hrsť póru, menšiu hrsť sedana, hrsť čerstvých špenátových listov, hrsť petržlenovej vňate a hrsť lístkov medvedieho cesnaku, trocha číreho zeleninového vývaru, smotany a hrsť klíčkov šošovice a jarný elixír je v tanieri...
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Na masle necháme opatrne, aby sa neprepálilo, orestovať na kolieska nakrájaný pór, pridáme čerstvo mleté čierne korenie, kto má rád aj štipku kajenského korenia (papriky), prilejeme číry zeleninový vývar a necháme povariť s tenko krájanými podkovičkami očisteného stonkového zeleru asi 10 minút.
- 2
Prihodíme postupne hrsť čerstvých špenátových listov, medvedieho cesnaku, posekanej petržlenovej vňate. Táto listová zelenina by sa nemala nijako dlho variť, stačí ak listy špenátu zavädnú, medvedí cesnak pustí svoju vôňu a petržlen na koniec. Podľa chuti osolíme. Na záver zjemníme sladkou alebo šľahačkovou smotanou, prehrejeme, rovno do polievky nastrúhame trošičku muškátového orieška.
- 3
Možno posypať hrsťou prepláchnutých jarných klíčkov, tu: naklíčenej šošovice. Niekto dá prednosť vôbec nevarenej, niekto rád minútku povarí (je tak lepšie stráviteľná). Oriešok masla na záver, ak ste použili smotanu na varenie, nie šľahačkovú. Dekorujeme niektorou z vňatiek alebo ako tu: lístkom novozélandského špenátu + jedlým kvetom sedmokrásky. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@kukulienka71 mi vnukla myšlienku... čo tak jedno prepeličie vajíčko na porciu? čakajú v komore :-)
@mariamka , hej, tanier mám čosi ako značku , že je to moje, príde mi taký starosvetský, keď sa jedlo poctivo a veci mali svoju cenu :-) v mnohých krajinách, keď nájdeš v recepte zeler, sa nejedná o buľvu (vôbec nepoznajú) ale o "stopkový zeler" - sedano, je drahý (ako u nás všetko 1€ za cca 10 stoniek) www.google.sk/search?q=sedano+zelenina&rlz=1C1NWP...
ale že ja som @ označila Vám, vám nijako nepomôže, ak sa sem neprídete pozrieť - vonkoncom to nebudete vedieť. Je tak? (iba sa učím ako to tu funguje)
5 hviezdičiek za to.
od teba ma to úprimne potešilo :-)
vážim si tvoje názory.
varecha.pravda.sk/recepty/jarni-testoviny-fotorecept/3827...