Kačacie stehná s viedenskou knedľou

majuskam - bez fotkymajuskam, 17. marca 2014
Kačacie stehná s viedenskou knedľou
Foto: majuskam
15 minút
príprava
20-60 minút
na 200 °C

Suroviny

Viedenská knedľa:
10 ks
6 ks (surové)
2 KL
500 ml
podľa potreby
kapusta:
500 g
1 ks
1 PL
kačka:




Postup

  1. 1

    Rožky vydlabeme, pridáme vajíčka soľ a mlieko všetko miešame. Ak by masa nebola dosť hustá tak pridáme múku. Ak máme cesto už tuhé, tak na poolejovaný alobal dáme cesto zabalíme a spravíme tvar knedličiek. Do vriacej vody dáme variť na cca 20min.

  2. 2

    Cibulu na drobno nakrájame, dáme opražiť na oleji,pridáme rascu a korenie ak je cibulka už zlatistá pridáme cukor zmiešame a necháme trocha zkaramelizovať. Pridáme kapustu aj s trocha šťavou a dobre zamiešame. Zalejeme vodou a necháme dusiť asi 30-40min.

  3. 3

    Stehná nakoreníme a dáme na pekáč kde sme dali olej. Zalejeme olejom prikrijeme. Pečieme pri 200° asi hodinu.

Diskusia k receptu

jujoska
nuz ta nepokrajana knedla plasnuta na tanier moc gustiozne nevyzera...absolutne nevabne cele foto, takze chvalabohu som ani nedostala chut na kacenku, ktoru inak zboznujem
afataga
uplne suhlasim s tym, co napisala @jujoska , je to skoda, lebo si sa s tym narobila a vysledok nevyzera dobre, keby si tu knedlu nakrajala a nedala na tanier tie franforce z masa a odfotila to niekde, kde mas lepsie svetlo, mohlo to vyzerat uplne inak
1x mbrty
tatranka
Nerada kritizujem a ani neviem,či vôbec tu mám aj kritický komentárik za tie štyri roky,čo som na Vareche.No nehnevaj sa,ak by mala zlákať mojich papkáčov a vareškárov takáto prezentácia jedla...no neviem,neviem....Určite ste si na obede pochutnali,ale fotiť zvyšky sa na prezentáciu nehodí.Prepáč,musela som to napísať.Veľmi dbám na pekne prestreté a naservírované jedlo.Ináč radšej ani foto neuvádzaj! Predsa sa aj tak dá.Porozmýšľaj nad tým,čo sme tu napísali a to som ani najmenej nemala v úmysle ti ublížiť a uraziť ťa.Stačila by len malá sebakritika.
medulienka122
ja si myslím, že milá @majuskam tú fotku pridala čisto z provokácie - je to fakt na ....no bŕ, asi tu bola už príliš nuda, tak to chcela trochu oživiť, čo je ale škoda, už len kvôli tomu kačaciemu stehienku - no a tá obhryzená kosť (alebo čo to je .... )
frezia
@majuskam , ked citam tvoje recepty, mam pocit, ze si na hodine slovenciny vzdy chybala, alebo si nechodila vobec do skoly? Moze sa stat, ze niekto spravi chybu, ale ty ich mas plno v kazdom recepte. Co si to nedas aspon niekomu skontrolovat. Hrozne...
brambora
ked ta chvalia tak sa vyjadris a dakujes (hliva pecena), ale ked je kritika, tak sa neozves!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia