Foto: majuskam
15 minút
príprava
príprava
20-60 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Viedenská knedľa: | |
10 ks |
|
6 ks (surové) |
|
2 KL |
|
500 ml |
|
podľa potreby |
|
kapusta: | |
500 g |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
kačka: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Rožky vydlabeme, pridáme vajíčka soľ a mlieko všetko miešame. Ak by masa nebola dosť hustá tak pridáme múku. Ak máme cesto už tuhé, tak na poolejovaný alobal dáme cesto zabalíme a spravíme tvar knedličiek. Do vriacej vody dáme variť na cca 20min.
- 2
Cibulu na drobno nakrájame, dáme opražiť na oleji,pridáme rascu a korenie ak je cibulka už zlatistá pridáme cukor zmiešame a necháme trocha zkaramelizovať. Pridáme kapustu aj s trocha šťavou a dobre zamiešame. Zalejeme vodou a necháme dusiť asi 30-40min.
- 3
Stehná nakoreníme a dáme na pekáč kde sme dali olej. Zalejeme olejom prikrijeme. Pečieme pri 200° asi hodinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu