Niečo ako empanadas
Múku preosieme, pridáme šťipku soli, horúce mlieko a mäkké nahriate maslo. Miešame spolu až...
Krevety s jablkovo-cibuľovým kuskusom s mätou
Jemne nasladlé jedlo s do chrumkava opečenými krevetami... Inšpiráciu na tento recept mám zo stránky EatSmarter!....
Rybie karbonátky
Údenáča oberieme, pridáme cca 2-3 uvarené a roztlačené zemiaky, šalotku nakrájanú na jemno, vajce,...
Šampiňónovo-mrkvový závin so špenátovými listami
Pripravené rýchlo, zjedené ešte rýchlejšie :)
Kukuričné placky so salsou a s vajíčkom
Na prípravu salsy nakrájame všetky suroviny. Osolíme, premiešame a dáme do chladničky. Do ďalšej misy vložíme...
Husacie stehno na gaštanovom pyré
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....
Tekvicovica
Je to už viac ako dvadsať rokov čo som dopestovala veľké množstvo tekvíc a robila som ju...
Krídelka v slaninke
Kuracie krídelká naložíme do marinády (olivový olej, citrón, grilovacie korenie, cesnak) a necháme odležať....
Medový boncík s karí ryžou
Čerstvo presťahovaní, plyn ešte nezapojený, tak som musela navariť len v rúre. ospravedlňujem...
Dýňové (tekvicové) cannelloni
Dají se dělat ze všech dýní a ze všech jsou výborné. V kombinaci se...
Zabíjačkový tanier v letných šatách
Mnohým sa to bude zdať, že je to na tieto dni veľmi sýte jedlo...
Kurča - rozlúčka s letom
... alebo augustové kurča s použitím čerstvých dostupných surovín :-)
Seitan na ázijský spôsob
Múku si zmiešame s pol litrom studenej vody a vymiešame hladké cesto. Namočíme ho do vody...
Labužnícke špagety a la Nonna
Grahamové špagety sú zdravšie, vhodné pre diabetikov a majú aj svoju nejakú chuť, ktorá ovšem...
Kyslastá morčacia zeleninová polievka
Inšpiráciu som mala z Nigellinej knihy - Hostina, každý deň je sviatok. Aj keď od...
Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...
Hovädzie s cviklovými rezancami
Včera @Marianna76 zverejnila recept s cviklovými haluškami. Ja ponúkam rezance. Použil som sterilizovanú cviklu...
Slivkové knedle s makom a bielou čokoládou
Perfektné jedlo ako od babičky, to sú naše slivkové knedle s bielou čokoládou a makom...
Pasta Bolognese – voňavý variant - teraz s hovädzinou
Čím viac mám „striebra“ vo vlasoch, tým väčšiu mám chuť na jedlá s kombiníciou byliniek či...
Roláda z prepelice, plnená hubovou plnkou so zemiakovou kašou a redukciou z červeného vína
Prepelica je mäso ťažké na prípravu z dôvodu časovania, ale keď sa podarí, výsledok stojí...
Kačacie prsia s kapustovými pirohmi
Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú...
Brokolicovo-šunkové kuracie zvitky s kurkumou
Minule som s kurkumou robila bravčové, tak som to skúsila aj s kuracím mäsom...
Tekvica plnená rizotom
Začneme tým, že si celé tekvice upečieme v rúre približne 40 minút. Necháme vychladnúť, ...
Krevety na zelenine s penne
Prvýkrát sme pripravovali morské plody a prvýkrát som ich jedla.
Karfiolový krém s restovanou hlivou
Karfiol, zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame. V rozohriatom hrnci roztopíme maslo, orestujeme cibuľu....
Bravčové s údeným tofu a brokolicou
Manžel má rád mäso. Ja mám rada tofu. Obaja máme radi brokolicu. Obaja vieme...