Kuracie stehná vo woku

marek135 - fotkamarek135, 13. augusta 2015
Kuracie stehná vo woku
Foto: marek135

Názov nie je podstatný, recept som si len vymyslel a to na základe toho ako som videl niečo podobné variť z rýb u mojej rodiny z Pakistanu, podobné to bolo len postupom s pridávaním korenia.

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks horné
1 ks stredne veľká
1 ks väčšia
8 ks
3 ks čerstvá
1 ks
 hrsť zelený
4 lístky
3 ks
4 ks
5 ks
3 ks
3 stonky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kuracie stehná umyjeme osušíme okoreníme mčk a soľou a necháme chvíľu postáť. Na rozpálenom oleji si do sklovita opražíme obidve cibule nakrájané na drobno, počas praženia k cibuli pridáme zelené korenie, nové korenie, klinčeky, jadlovec a bobkový list a po pár minútach na štvrťky nakrájané paradajky. Chviľu ešte opražíme a pridáme stehná, dusíme ich prikryté na miernom ohni, sem tam premiešame. Po chvíli pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a kaleráb. Ešte chvíľu dusíme a keď je tam už málo šťavy dolejeme vriacu vodu, podľa toho koľko omáčky chceme mať. Pred dovarením stehien pridáme zelený hrášok, chvíľu povaríme a zahustíme so zemiakovým škrobom vymiešaným v studenej vode. Chviľu necháme prevrieť a odstavíme. Na úplný koniec dáme nadrobno nakrájanú mätu, premiešame a necháme chvíľu spojiť chute.

  2. 2

    Môžeme podávať buď s varenou ryžou alebo varenými zemiakmi. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu
Ahoj @marek135 , u nás síce takéto jedlá teraz v teple príliš nejdú, ale recept si ukladám na jeseň-zimu, lebo sa mi páči. Ešte sa chcem spýtať, v ktorej fáze tam idú tie rajčiny, v recepte nie je spomenuté. Prípadne si to doplň rovno do receptu. Ďakujem :-)

Pridaj komentár k receptu: