Foto: marek135
Názov nie je podstatný, recept som si len vymyslel a to na základe toho ako som videl niečo podobné variť z rýb u mojej Zobraziť celý popisNázov nie je podstatný, recept som si len vymyslel a to na základe toho ako som videl niečo podobné variť z rýb u mojej rodiny z Pakistanu, podobné to bolo len postupom s pridávaním korenia.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 ks horné |
|
1 ks stredne veľká |
|
1 ks väčšia |
|
8 ks |
|
3 ks čerstvá |
|
1 ks |
|
hrsť zelený |
|
|
|
|
|
4 lístky |
|
3 ks |
|
4 ks |
|
5 ks |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
|
3 stonky |
|
Postup
-
1
Kuracie stehná umyjeme osušíme okoreníme mčk a soľou a necháme chvíľu postáť. Na rozpálenom oleji si do sklovita opražíme obidve cibule nakrájané na drobno, počas praženia k cibuli pridáme zelené korenie, nové korenie, klinčeky, jadlovec a bobkový list a po pár minútach na štvrťky nakrájané paradajky. Chviľu ešte opražíme a pridáme stehná, dusíme ich prikryté na miernom ohni, sem tam premiešame. Po chvíli pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a kaleráb. Ešte chvíľu dusíme a keď je tam už málo šťavy dolejeme vriacu vodu, podľa toho koľko omáčky chceme mať. Pred dovarením stehien pridáme zelený hrášok, chvíľu povaríme a zahustíme so zemiakovým škrobom vymiešaným v studenej vode. Chviľu necháme prevrieť a odstavíme. Na úplný koniec dáme nadrobno nakrájanú mätu, premiešame a necháme chvíľu spojiť chute.
- 2
Môžeme podávať buď s varenou ryžou alebo varenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu