Kuracie plátky s vínom marsala a so sherry
Variant jednoduchého, rýchleho, no hlavne chutného rcp zo „šalátového“ vydania KK mojej krajšej ½_ičky...
Pečená plnená červená paprika
Tip na plnenú papriku trochu inak. Aj veľká červená hrubostenná paprika je vhodná na plnenie...
Zapekaná sladkokyslá cuketa s karotkou a mätou
Cukety i mrkvy nakrájame na úzke plátky. Mrkvu premiešame s polovicou olivového oleja a vložíme do...
Kura s mandľami
Pekne chrumkavučké!!!Napísala som kura ale môžu to byť aj stehienka a dokonca sme potrebovali minúť kapustu, tak...
Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...
Pečené pstruhy v letnom šate
Rybky máme radi, kapra, morské, zubáča, ale pstruh, to je delikatesa...
Čínska makrela
Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, ...
Nočky so špenátom
Jedlo je obyčajné, chutné a možno si ho upraviť podľa svojej fantázie. Nočky či knedle...
Kuriatko po našom
surové zemiaky pokrájame na kolieska a poukladáme na dno naolejovaného pekáča, osolíme, na ne nastrúhanú mrkvu.
Europasta
Vlastne sú to len cestoviny s omáčkou. Čiže - taliansky námet, nemecké cestoviny, suroviny...
Treska s cviklovým šalátom
Nápad vznikol vo chvíli, keď som si všimol, že cviklu som postrúhal na veľkých a...
Morská šťuka s kokosovou omáčkou
Tento exotický recept mám od mojej brazílskej kamarátky. Tak ako to robia oni doma.
Masové kuličky na houbách
Když nevím co, vezmu vždy mleté maso. Variant přípravy je nesmírně mnoho a většinou jde...
Rösti zo sladkých zemiakov so strateným vajcom
Dochrumkava upečené švajčiarske rösti sú aj zo sladkých zemiakov fantastické. A ešte keď k nim pridáte...
Zálesácke nešpory
Zemiaky nakrájané na kolieska napichneme na drevený špíz, striedame medzi nimi rezy slaninky, klobásky, ...
Zapekané penne so zeleninou, fazuľou a klobásou
Je tu mnoho moznosti a da sa to pripravit aj bez mesa. Podavam zvycajne s Pico...
Floydove turecké kurča
Ak ste videli v telke variť pána Keitha Floyda, zaradili ste sa iba do dvoch skupín...
Plnené morčacie prsia
Morčacie prsia prekrojíme, naklepeme, osolíme, okoreníme a naplníme kompótovými marhuľami a plátkom kivi...
Morčacie mäso so zázvorom
Umyté rezne naklepeme, posypeme mletým zázvorom podľa chuti a borievkami a upečieme v horúcom tuku...
Marinované kuracie špízy
Na grilovačku určite patria pestré mäsovo-zeleninové špeciality. Celkom jednoducho a z dostupných surovín si s nami...
Špagety s hubami
špagety uvaríme v slanej vode, scedíme a opláchneme. Huby udusíme na masle s pôrom. Sparené mandle ošúpeme,...
Valentínske tofu lievance
V mixéri vymiešame tofu, polievkovú lyžicu kokosového oleja a polovicu mandľového mlieka do krémovej konzistencie...
Zemiakovo-tekvicový prívarok s opečenými šampiňónmi
Nie som si stopercentne istá, ktorý druh tekvice som použila. V angličtine to je marrow 'tiger cross' ...
Hráškové halušky s bryndzou a nakladaným kalerábom
Halušky patria ku klasickým jedlám našej kuchyne. Tradičný spôsob ich prípravy však možno inovovať a použiť...
Zajačie stehno plnené kuriatkami
Vykostené zajačie stehná osolíme, okoreníme a naplníme plnkou z kuriatok. Otvor na stehnách uzavrieme ihlou, ...
Sviečkové rezy so šunkou a vajcom
tento recept mám od kamarátovej svokry podávali ho na jeho svadbe.
Filé z kapra
Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok....
Penne so šunkou Jamón Serrano, rukolou a restovaným cesnakom s paradajkami
Tento recept máme od istého šéfkuchára.