Tento recept je z kuchárskej knihy Pštros v našej kuchyni. Pštrosa som ešte nepripravovala, ale robím podľa receptov hovädzie aj bravčové mäso.
porcie
Suroviny
4 ks väčšie plátky |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
50 g |
|
2 PL |
|
(červené, zelené, biele) nahrubo pomletá |
|
2 PL |
|
4 PL |
|
1 KL |
|
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme plnku. Olúpanú cibuľu nadrobno nakrájame, zmiešame so strúhankou, na malé kocky nakrájanou šunkou a horčicou.
- 2
Plátky mäsa z oboch strán naklepeme, potrieme pripravenou plnkou, zrolujeme a obtočíme kuchynskou niťou. Povrch posolíme, posypeme nahrubo mletými koreninami a ešte obalíme v hladkej múke.
- 3
Opečieme na panvici v rozohriatom oleji. Podlejeme vodou, alebo vývarom a dusíme. Počas dusenia závitky obrátime a znovu podlejeme. Nakoniec zmiešame lyžičku masla s lyžicou hladkej múky a šťavu týmto zahustíme. Krátko povaríme a dochutíme soľou. Prílohy: zemiakové hranolky, ryža, cestoviny.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu