Foto: papkoska
Takto upravené mäso sa v našej rodine varí už po generácie na 1. sviatok vianočný na RAŇAJKY. Neviem prečo, v dedine to takto robíme Zobraziť celý popisTakto upravené mäso sa v našej rodine varí už po generácie na 1. sviatok vianočný na RAŇAJKY. Neviem prečo, v dedine to takto robíme len my, ale je to dobrôtka, ktorá chutí každému. Recept je minimálne od mojej prastarej mamy, ale určite aj starší.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Recept pripravujeme v tlakovom hrnci, nech nečakáme na raňajky dlho. Teľacie mäso nakrájame na kocky. Namiesto nedostatkovej teľaciny sa v stave núdze môže použiť aj bravčové stehno.
- 2
Na masti si speníme cibuľku, pridáme mäso, orestujeme, osolíme, okoreníme, poprášíme múkou a paprikou, krátko opečieme. Podlejeme vodou. Dusíme asi 15-20 minút.
- 3
Podávame s domácim zemiakovým chlebom (alebo bielym koláčom), ktorý si namáčame v šťave. Je to veľmi chutná a v podstate po štedrej večeri aj diétna chuťovka, pretože teľacie mäsko je veľmi jemné a ľahké.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu