Vianočná teľacina

papkoska - fotkapapkoska, 5. januára 2013
Vianočná teľacina
Foto: papkoska

Takto upravené mäso sa v našej rodine varí už po generácie na 1. sviatok vianočný na RAŇAJKY. Neviem prečo, v dedine to takto robíme len my, ale je to dobrôtka, ktorá chutí každému. Recept je minimálne od mojej prastarej mamy, ale určite aj starší.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g (stehno)
1 ks
1 čajová lyžička
1/2 čajovej lyžičky
1/2 čajovej lyžičky
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Recept pripravujeme v tlakovom hrnci, nech nečakáme na raňajky dlho. Teľacie mäso nakrájame na kocky. Namiesto nedostatkovej teľaciny sa v stave núdze môže použiť aj bravčové stehno.

  2. 2

    Na masti si speníme cibuľku, pridáme mäso, orestujeme, osolíme, okoreníme, poprášíme múkou a paprikou, krátko opečieme. Podlejeme vodou. Dusíme asi 15-20 minút.

  3. 3

    Podávame s domácim zemiakovým chlebom (alebo bielym koláčom), ktorý si namáčame v šťave. Je to veľmi chutná a v podstate po štedrej večeri aj diétna chuťovka, pretože teľacie mäsko je veľmi jemné a ľahké.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: