Exotické filé s karí omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 2. júla 2009

Suroviny

600 g
120 ml
2 ks
1 KL
250 ml




Postup

  1. 1

    Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody, prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme. Prerežeme ich na štyri časti a vyberieme jadrovník.

  2. 2

    Filé posolíme a potrieme citrónovou šťavou. Na panvici zohrejeme po PL oleja a masla. Filé na miernom plameni opečieme z oboch strán, pridáme paradajky a udusíme domäkka. Polievame výpekom.

  3. 3

    Mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku za stáleho miešania pridáme karí korenie, krátko opražíme a rozriedime vývarom alebo prípadne vodou.

  4. 4

    Za stáleho miešania prilejeme sladkú smotanu a varíme, kým omáčka nezhustne. Podávame s omáčkou, uvarenými cestovinami alebo zemiakmi posypanými žeruchou alebo petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu