Gnocchi z raja

sheenastaley - fotkasheenastaley, 16. februára 2014

Toto je recept tak trochu na sposob "co dům dal" , ktorý sme si raz s kamarátkou pripravili na chate a je to napriek Zobraziť celý popisToto je recept tak trochu na sposob "co dům dal" , ktorý sme si raz s kamarátkou pripravili na chate a je to napriek svojej jednoduchosti absolútne dokonalé jedlo. Dá sa všeljak obmieňať, napríklad podľa toho aké práve máte doma suroviny, ale ja pridávam konkrétne tú prvú verziu ktorú sme si spravili vtedy. :)

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks




Postup

  1. 1

    Či už si gnochi urobíte sami doma, alebo použijete kúpené, treba ho najprv uvariť. Tesne pred jeho odstavením, alebo cca keď začne voda vrieť k nemu prihodíme celé paradajky (počet paradajok závisí od množstva ktoré očakávate že vám vyjde. Na dve porcie stačí jedna väčšia , prípadne dve). Paradajkám stačí asi minúta, len do momentu kým im praskne šupka, ktorá sa potom lahučko vyzlečie :)

  2. 2

    Paradajku si nakrájame na malé kúsky. Na panvici si na olivovom oleji trošku necháme speniť cesnak(samozrejme len tak aby nezhorkol) a prihodíme precedené gnochi, paradajku a trošku orestujeme.

  3. 3

    Keď paradajka pustí šťavu, stále počas restovania nastrúhame parmezán(množstvo podľa chuti). Keď sa syr roztopí máme hotovo. Ako ozdobu si možte pridať viac parmezánu, napríklad tak ako vidíte na výslednom diele :) .

  4. 4

    Mimochodom jedna zo skvelých a jednoduchých obmien je aj gnochi orestované len na spomínanom cesnakovo-chilli olivovom oleji s čerstvou bazalkou. To si tiež možte dochutiť parmezánom ale aj bez neho je to dobrota :) Takže dobrú chuť :)

Diskusia k receptu