Losos na krémovom rizote

habakukurica - fotkahabakukurica, 24. júna 2013

Mňam!

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
1 ks
500 g
1 hrnček väčší
1 hrnček
2 dcl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme rizoto. Na olivovom olej hodíme nadrobnejšie nakrájanú brokolicu a na hrubšie mesiačiky nakrájanú cuketu. Osolíme, okoreníme, prídáme jeden strúčik cesnaku nakrájaný na tenké plátky. Keď zelenina trochu zmäkkne pridáme väčší hrnček ryže, trochu ju opražíme a podlejeme bielym vínom. Keď sa víno odparí prilievame po častiach vývar a rizoto neustále miešame. Môžeme pridať aj pohár mlieka aby bolo rizoto ešte krémovejšie. Pred koncom varenia pridáme cca 200 g čerstvého špenátu a zamiešame ho do rizota aby sa sparil. Rizoto odstavíme a hodíme doň trochu masla.

  2. 2

    Lososa rozdelíme na 3 časti, okoreníme, osolíme. Na panvicu nalejeme kvapku olivového oleja a keď je poriadne rozpálený hodíme na panvicu filety lososa kožou dole. Opekáme z oboch strán zopár minút - podľa toho kto ho má ako rád :) Dáme na tanier a môžeme zomrieť šťastím :)

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@habakukurica ty s tými rizotami dnes boduješ... tento recept sa mi obvzlášť páči... pre mňa dobré kombinácia :-)
zboznujem chrumkavu kozu lososa /zoberiem aj z tanierov prisedencov/. ked varim, vzdy davam cesnak, korenie, citron a maslo. predstavujes tu chutne jedlo.
mne to vyzerá ako ryžová "omáčka".. moje rizoto má vždy iný vzhľad..jasné-týme nechcem povedať nič negatívne...láka ma ochutnať to krémové rizoto..ryba je určite slasť na jazyku..