Foto: habakukurica
Mňam!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme rizoto. Na olivovom olej hodíme nadrobnejšie nakrájanú brokolicu a na hrubšie mesiačiky nakrájanú cuketu. Osolíme, okoreníme, prídáme jeden strúčik cesnaku nakrájaný na tenké plátky. Keď zelenina trochu zmäkkne pridáme väčší hrnček ryže, trochu ju opražíme a podlejeme bielym vínom. Keď sa víno odparí prilievame po častiach vývar a rizoto neustále miešame. Môžeme pridať aj pohár mlieka aby bolo rizoto ešte krémovejšie. Pred koncom varenia pridáme cca 200 g čerstvého špenátu a zamiešame ho do rizota aby sa sparil. Rizoto odstavíme a hodíme doň trochu masla.
- 2
Lososa rozdelíme na 3 časti, okoreníme, osolíme. Na panvicu nalejeme kvapku olivového oleja a keď je poriadne rozpálený hodíme na panvicu filety lososa kožou dole. Opekáme z oboch strán zopár minút - podľa toho kto ho má ako rád :) Dáme na tanier a môžeme zomrieť šťastím :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inak čo sa týka konzistencie - ja som bola odchovaná na klasickom rizote (v jednom hrnci spravíš ryžu, v druhom hrnci spravíš mäso, v treťom hnrci to zmiešaš a máš:) a na také rizotko samozrejme nedám dopustiť a tomuto "divnému" som sa dlho bránila a nevedela som si ani predstaviť že by mi naň niekedy prišla chuť. Ale stačí raz ochutnať a tá krémovosť si vás hneď získa. Je to dobrota :)
ďakujem ešte raz