Losos na krémovom rizote

habakukurica - fotkahabakukurica, 24. júna 2013 20:01
Ďalšie recepty »

Mňam!

3
porcie
10 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Najprv si pripravíme rizoto. Na olivovom olej hodíme nadrobnejšie nakrájanú brokolicu a na hrubšie mesiačiky nakrájanú cuketu. Osolíme, okoreníme, prídáme jeden strúčik cesnaku nakrájaný na tenké plátky. Keď zelenina trochu zmäkkne pridáme väčší hrnček ryže, trochu ju opražíme a podlejeme bielym vínom. Keď sa víno odparí prilievame po častiach vývar a rizoto neustále miešame. Môžeme pridať aj pohár mlieka aby bolo rizoto ešte krémovejšie. Pred koncom varenia pridáme cca 200 g čerstvého špenátu a zamiešame ho do rizota aby sa sparil. Rizoto odstavíme a hodíme doň trochu masla.

  2. 2

    Lososa rozdelíme na 3 časti, okoreníme, osolíme. Na panvicu nalejeme kvapku olivového oleja a keď je poriadne rozpálený hodíme na panvicu filety lososa kožou dole. Opekáme z oboch strán zopár minút - podľa toho kto ho má ako rád :) Dáme na tanier a môžeme zomrieť šťastím :)

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist