Losos na krémovom rizote

habakukurica - fotkahabakukurica, 24. júna 2013

Mňam!

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
200 g
1 ks
500 g
1 hrnček väčší
1 hrnček
2 dcl




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme rizoto. Na olivovom olej hodíme nadrobnejšie nakrájanú brokolicu a na hrubšie mesiačiky nakrájanú cuketu. Osolíme, okoreníme, prídáme jeden strúčik cesnaku nakrájaný na tenké plátky. Keď zelenina trochu zmäkkne pridáme väčší hrnček ryže, trochu ju opražíme a podlejeme bielym vínom. Keď sa víno odparí prilievame po častiach vývar a rizoto neustále miešame. Môžeme pridať aj pohár mlieka aby bolo rizoto ešte krémovejšie. Pred koncom varenia pridáme cca 200 g čerstvého špenátu a zamiešame ho do rizota aby sa sparil. Rizoto odstavíme a hodíme doň trochu masla.

  2. 2

    Lososa rozdelíme na 3 časti, okoreníme, osolíme. Na panvicu nalejeme kvapku olivového oleja a keď je poriadne rozpálený hodíme na panvicu filety lososa kožou dole. Opekáme z oboch strán zopár minút - podľa toho kto ho má ako rád :) Dáme na tanier a môžeme zomrieť šťastím :)

Diskusia k receptu

evusik
@habakukurica ty s tými rizotami dnes boduješ... tento recept sa mi obvzlášť páči... pre mňa dobré kombinácia :-)
ankabanka
zboznujem chrumkavu kozu lososa /zoberiem aj z tanierov prisedencov/. ked varim, vzdy davam cesnak, korenie, citron a maslo. predstavujes tu chutne jedlo.
radost
mne to vyzerá ako ryžová "omáčka".. moje rizoto má vždy iný vzhľad..jasné-týme nechcem povedať nič negatívne...láka ma ochutnať to krémové rizoto..ryba je určite slasť na jazyku..
habakukurica
Ďakujem za príjemné slová :) rizoto máme radi a mám ich v zálohe ešte mnoho :)
Inak čo sa týka konzistencie - ja som bola odchovaná na klasickom rizote (v jednom hrnci spravíš ryžu, v druhom hrnci spravíš mäso, v treťom hnrci to zmiešaš a máš:) a na také rizotko samozrejme nedám dopustiť a tomuto "divnému" som sa dlho bránila a nevedela som si ani predstaviť že by mi naň niekedy prišla chuť. Ale stačí raz ochutnať a tá krémovosť si vás hneď získa. Je to dobrota :)

ďakujem ešte raz
marikafil
To môže byť dobré, vyskúšame:-) Nám tiež zachutilo krémové rizoto (to "slovenské" mi nikdy veľmi nešlo dole krkom, pripadalo mi vždy ako zvyšky z predošlého dňa), namotali sme sa na špargľové. Ale špargľa už zrejme skončila, tak toto bude na obmenu. Ale bez mlieka, radšej dám trochu strúhaného parmezánu...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia