
Zemiaky plnené jaternicou
U nás obľúbené jedlo, lebo si všetko rýchlo pripravím, zapečiem a už aj je obed...

Tatranské kotlety
kotlety naklepeme a okraje narežeme. osolíme, okoreníme a na každú položíme, slaninu, šunku a veľkú lyžicu...

Pečený pstruh „Jugo“
Jednoduchý recept so základnými „vychytávkami “, inšpirovaný mediteránnou kuchyňou a neschopnosťou kuchárov v reštauračných zariadeniach...

Plnené kuracie stehienka - Пълнени пилешки копанчета
Tento recept som našla u vynikajúcej mladej bulharskej kuchárky, tak som a Vám ho sem priniesla...

Plnený kurací rezeň s tequilovo-syrovou omáčkou
Kuracie prsia si narežeme na väčší platok a trošku ho naklepeme a osolime. Potom si pripravime...

Cibuľový koláč
Tento koláč si obľúbila celá moja rodina. Dokonca aj moja dcéra, ktorá nemá rada cibuľu....

Baklažánová bharta s jogurtom
Baklazany popichame po celom obvode niekolkokrat vidlickou, potrieme ich olejom a vlozime do pekaca. Pecieme...

Exotické filé s karí omáčkou
Paradajky vložíme na 10 sekúnd do vriacej vody, prepláchneme ich studenou vodou a olúpeme. Prerežeme...

Pečená parmica so zemiakmi
Z rýb oškrabeme šupiny, vykostíme od vrchnej plutvy až k bruchu a vyberieme vnútornosti. Opláchneme...

Kozľací závin s hráškovo–zemiakovou kašou
Kozľací bok osolíme, okoreníme a potrieme rozotreným cesnakom. Položíme naň pečeň a celé to zrolujeme a...

Zemiakové gombíky
Doma nám ich robievala mama a volala ich gombovce . Ale ja som to ako dieťa skomolila...

Patizónový krém s vajíčkom
Krémová patizónová polievka, ideálne jesenné menu. V "hrnček var" hotová stlačením tlačítka za 25 minút....

Kuracie špízy na pive s červenou cibuľou
Z piva, medu, horčice, sójovej omáčky, oleja a korenia si urobte marinádu...

Pečienka z diviaka na fazuľovom šaláte
Grilovanie považujem za úžasný spôsob prípravy jedál – čoraz obľúbenejší. Jedlo ním získa nezameniteľnú svojskú chuť,...

Jablkovo-hruškový šalát s jogurtovo-nivovým krémom a špenátom
Ľahký, efektný, osviežujúci a veľmi chutný jablkovo - hruškový šalát s listovým špenátom, doplnený...

Džuveč s filé
Na toto jedlo som si po rokoch spomenula a uvarila, bolo ako voľakedy, prudko jedlé

Baklažánové vejáre
Pekáč pokvapkáme olivovým olejom. Z baklažánov odkrojíme stopky a pozdĺžne ich prekrojíme na polovicu. Každú polovicu...

Treska s vianočným nádychom
Tak som opäť po istom čase späť a kedže sme vstúpili do predvianočného času, chcela som...

Pivovo-jablkové lievance s tvarohom
Lievance: Zmiešame mlieko a pivo s cukrom a so žĺtkami, s hladkou múkou a práškom do pečiva...

Zapekané jablkovo– lekvárové cestoviny
Uvaríme cestoviny a uvarené premiešame s maslom. Vymastíme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Na dno pekáča...

Bravčové karé v dubákovom cestíčku
Dnešný nedeľný obed opäť v znamení dubákov... vyprážala som ich v dubákovom cestíčku.