Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov
Osem rokov trvalo, než som opäť navaril aj pre mojich Čvorgľov a ich mamku moju dcérku...
Plnené králičie stehná
Dnes sme mali veľmi chutný obed... robila som plnené králičie stehná.
Gulášový koláčik
Z múky a masla izbovej teploty vymiešame hmotu, vajíčko rozmiešame, polovicu nalejeme do cesta (druhú...
Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami
Dnešný obed tak trochu po gazdovsky... domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska...
Pečená kŕmená hus alebo kačica
Vypitvanú hus alebo kačicu nahrubo potrieme (aj brušnú dutinu) nadrobno pomrvenou palinou obyčajnou, zabalíme do vrecúška z plastickej látky a uložíme...
Marinované foie gras s figovým čatní
Nadrobno nakrájanú šalotku speníme na rozohriatom oleji. Pridáme horčičné semienka, koreniny a soľ. Zasypeme cukrom, necháme jemne...
Pečená ryža so zeleninou a vajíčkami
Výborný obed takmer bez práce na štýl ázijskej praženej ryže. Stavte na náš jednoduchý recept a...
Sumček v slaninke s hlivovým paprikášom
Očistené filety sumčeka obalíme do pancetty a vložíme do rúry vyhriatej na 185 °C asi na 12 minút....
Tagliolini s čírovkou sivou
Nezvyčajne teplý november priniesol radosť hubárom, čírovka chutí skoro ako hliva, podľa názvu sa z...
Špargľa s farebnými zemiačikmi
Už dlhšie som chcela vyskúšať špargľu, no nenašla som odvahu. Nedávno ma natoľko inšpirovala @bozulka,...
Flank steak s bylinkovým olejom a zemiakovo-brokolicovým pyré
V podstate jednoduchý a nečakane lacný, no zároveň až luxusný nedeľný obed :)
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom
Bryndzový krém s pečenou slaninkou
Očistíme a nakrájame šalotku a cesnak. osmažíme dozlatista na bravčovej masti a zalejeme zeleninovým vývarom...
Cuketovo-špenátový prívarok s opečenými šampiňónmi
Na oleji si opražíme nakrájaný pór.
Jahňacie guľky so syrovou čiapočkou v paradajkovej omáčke s cuketou
Jahňacie guľky som pripravila z mletého jahňacieho mäsa na pikantný spôsob, opražila som ich v olivovom...
Hovädzia romanca
Recept na túto pochúťku mám zdedenú po babičke. Pripravujem ho vždy vtedy, keď k nám...
Plnené mäso so šošovicovým prívarkom
Obľubujem plnené mäská a tiež prívarky všetkých druhov. S jedným takým receptom sa s vami podelím....
Krémová polievka z ružičkového kelu
Pravý domáci med je výnimočná potravina, ktorú používame na prípravu zdravých jedál. A pridať ho...
Gnocchi so zelenou špargľou a jarným-bylinkovým pestom
Zelená je dobrá. Trochu jarnej inšpirácie... Samozrejme môžete aj namiesto kôprového/petržlenového pesta vymeniť aj za...
Holuby so zeleninou a s batatmi
Jednoduchý, rýchly a voňavý recept na prípravu holubieho mäsa.
Kuracie rolky
Veľmi obľubujem sušené paradajky, takže aj tento recept patrí k obľúbeným.
Kuracie prsia s goji a mrkvou
Goji /godži/ je čínska kôstkovica, pomáhajúca pri rôznych neduhoch...
Tekvicovo-sójový guláš s orzom
Ak práve nemáte doma tekvicu, môže sa nahradiť zemiakmi.
Dusené hovädzie OKAWANGO
Tento recepis má v sebe chuť exotiky i miernu pikantnosť, trošíčku takú drsnohorkastú vďaka žeruche...
Hliva ustricová na listovom šaláte s medovo-balsamicovým dressingom
Hlivu ustricovú natrháme pozdĺžne, vypražíme v slnečnicovom oleji do zlata a necháme na papieri odkvapkať. Med,...
Celozrnná ryža so zeleninou
Jednoduche jedlo, keď človek príde z práce a potrebuje obedovať.
Slivkové guľky pre čokoholikov
„Zhrešiť“ so sladkou dobrotou na jazyku je dovolené a vopred odpustené! Aj ja rešpektujem túto výhovorku...
Roasted Curry Vegetables - karí zelenina
Recept som vymyslela keď som bola v Anglicku. S priateľom sme si chceli navariť karí, ...