Foto: evusik
Inšpiráciu na toto jedlo som našla v jednom českom časopise.... tam boli rolky plnené mäsovou plnkou, ja som zvolila jarný variant bez mäsa, iba Zobraziť celý popisInšpiráciu na toto jedlo som našla v jednom českom časopise.... tam boli rolky plnené mäsovou plnkou, ja som zvolila jarný variant bez mäsa, iba so zeleninou :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
pripravíme si suroviny
-
2
cibuľu a šampiňóny nakrájame na drobno a podusíme na oleji, pridáme umytú ryžu (1 hrnček ryža, 1 1/2 hrnčeka vody), zamiešame, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, zakryjeme, dusíme...
-
3
Pór nakrájame na asi 8cm špalky a pomocou varechy vytlačíme stred, čím získame pórové rúrky. Pre väčšiu pevnosť necháme vždy dve rúrky v sebe...
-
4
takto si nachystáme potrebné množstvo rúrok (podľa veľkosti zapekacej misy) a zbytok póru nakrájame na kolieska..... rajčiny ponoríme do horúcej vody a po chvíľke ich ošúpeme a nakrájame na drobno, cukínu si tiež nakrájame na drobno. Rajčinu s cukínou dáme do misky, pridáme pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme
-
5
keď je ryža udusená pridáme primerané množstvo rajčiny s cuketou a nasekané bylinky (petrželka, kmín...)
-
6
zamiešame a pridáme za hrsť strúhaného tvrdého syra.... ochutnáme ak treba dosolíme, dokoreníme
-
7
touto zmesou plníme pórkové rolky
-
8
do zbytku ryže pridáme nakrájaný pór a prípadné ostatné zbytky zeleniny
-
9
dáme do zapekacej misky, navrch naukladáme pórkové rolky
-
10
a obložíme zmesou rajčiny, pórku a cesnaku
-
11
zakryjeme alobalom a dáme piecť asi na 180°C na cca 45 minút.... po upečení posypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť
-
12
upečené rolky necháme trošku vychladnúť
-
13
nakrájame
-
14
a podávame s akýmkoľvek zeleninovým šalátom
- tazke nabuduce - ano, pretoze por sa nastastie rozdeli bez problemov. (ja zajtra robim kapustove golubce).pozdravujem.
odpoved: velmi