Cuketovo-tuniaková bezlepková dobrota fotorecept
Foto: elisticka
Túto dobrotu si obľúbila moja rodina a pre záujem priateľov som spracovala bezlepkovú verziu. Recept som videla niekde na internete.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
2 ks |
|
3 ks |
|
100 g |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
100 g |
|
2 ks uvarené |
|
1 konzerva (170 g) |
|
Na vysypanie plechu: | |
|
Postup
-
1
Ako prvé dáme uvariť vajcia. Ošúpané cukety nastrúhame, dáme do misy, posypeme soľou a necháme 15 minút postáť. Potom ju zbavíme tekutiny. pridáme nastrúhaný syr a cibuľu nakrájanú na drobno. Všetky suroviny zmiešame, polovicu hmoty dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného plechu.
-
2
Tuniakovú konzervu otvoríme a zlejeme olej.
-
3
Tuniaka preložíme do misky a pridáme postrúhaný syr a nakrájané uvarené vajcia. Všetko spolu zmiešame na masu.
-
4
Na cuketové cesto natrieme tuniakovú masu.
-
5
Pridáme druhú polovicu cuketového cesta.
-
6
Dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na 50 minút, rúru nastavíme na program s ventilátorom.
-
7
Upečenú dobrotu nakrájame na porcie, ide to ešte za tepla ... dobrú chuť
Diskusia k receptu