Cestovné tuniakoviny

boise - fotkaboise, 14. februára 2013
Cestovné tuniakoviny
Foto: boise

Nuž. Je tu kopec receptov s divným názvom, tak som sa rozhodla svoj preklep, ktorý vznikol dnes počas toho ako som nahadzovala recept a Zobraziť celý popisNuž. Je tu kopec receptov s divným názvom, tak som sa rozhodla svoj preklep, ktorý vznikol dnes počas toho ako som nahadzovala recept a deti sa mi tmolili popod nohy, ponechať. Snáď bude mať admin toľko pochopenia a nechá mi to tak, pretože potom táto moja "průpovídka" bude vypadať prinajmenšom divne... ;) (ale len tak medzi nami - sú to obyčajné tuniakové cestoviny)

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
1 ks
 (alebo iné sušené bylinky)
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Cibuľu pokrájame na malé kocky a do sklovita opražíme na kúsku olivového oleja.

    Cestovné tuniakoviny - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme tuniaka z konzervy, paradajkový pretlak, bylinky. Dobre premiešame a podusíme.

    Cestovné tuniakoviny - obrázok 2
  3. 3

    Po chvíľke pridáme lyžičku cukru (alebo podľa chuti) a dosypeme na kolieska nakrájané čierne olivy. Robila som aj so zelenými, môžte skúsiť aj tak.

    Cestovné tuniakoviny - obrázok 3
  4. 4

    Cestoviny uvaríme a primiešame k omáčke, podávame s postrúhaným syrom. Síce trošku lenivý, nie veľmi inšpiratívny recept, ale pre nenáročnosť a rýchlosť prípravy ocenia hlavne maminy s dvoma malými deťmi ;)

Diskusia k receptu

bronika
velmi chutne jedlo, ktore mi pripomenulo taliansko. Pouzila som tuniakove kusky vo vlastnej stave a iba panensky olivovy olej. My mame radi cele olivy s kostkou a mala som doma zrovna mix zelenych a ciernych. Cestoviny som pouzila tagliatelle, po uvareni a scedeni som ich dala do misy a omacku k nim priliala. Cestovinky sa dobre napiju omacky a tak ju mozete urobit viac riedku..Na pohlad krasne. Doporucujem. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia