Pikantné tofu, sladká mrkva a arašidová omáčka fotorecept
Sladké, pikantné a najmä chutné:)
Suroviny
| Tofu a marináda: | |
| 1 - 2 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 2 - 3 PL |
|
| 3 PL |
|
|
|
|
| 1 KL |
|
|
|
|
| Sladká mrkva: | |
| 3 - 4 PL |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| 1 zväzok |
|
| Arašidová omáčka: | |
| 100 g |
|
| 120 ml |
|
| 3 strúčiky |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| Zálievka na tofu: | |
| 1 - 2 PL sekané |
|
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
| sušená |
|
| na vyprážanie |
|
Postup
-
1
Tofu osušíme a nakrájame.
-
2
Suroviny na marinádu rozmixujeme.
-
3
Pripravenou marinadou prelejeme tofu a odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
-
4
Takto pripravené tofu vysmážame na troche oleja.
-
5
Na zálievku si pripravíme pistácie. Ja som mala solené. Nasekáme ich. Pridáme sójovú omáčku, sézamové semienka a zomelieme alebo nasekáme chilli papričku. Premiešame.
-
6
Mrkvu si očistíme a v hrnci varíme pár minút kým nezíska pružnosť.
-
7
Mrkvu prudko zchladíme, vyberieme na kuchynskú utierku a osušíme.
-
8
V panvici si rozohrejeme prepustené maslo. Pridáme mrkvu a pražíme zo všetkých strán.
-
9
K opraženej mrkve pridáme med, ktorý na mrkvách vytvorí sladkú glazúru.
-
10
Všetky suroviny na arašidovú omáčku dáme do menšieho hrnca. Metličkou rozmiešame.
-
11
Na miernom ohni za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
-
12
Tofu servírujeme preliate zálievkou. Recept je vhodný aj pre vegánov. Treba však prispôsobiť spôsob prípravy mrkvy - med nahradiť cukrom, prepustené maslo vegánskym maslom.
-
13
Zálievku sme skúsili aj na plátkoch goody foody. Mňam :)









ti vyborne:-)