Wellington kurací

jaya722 - bez fotkyjaya722, 16. novembra 2013
Wellington kurací
Foto: jaya722

Tento recept sa dá robiť na rovnaký spôsob aj s bravčovou panenkou a hovädzou sviečkovou

1
porcia
10 minút
príprava
45 minút
na 220 °C

Suroviny

 (scedený)
 (na potretie)




Postup

  1. 1

    Začneme tým že si kuracie prsia nakorenime osolíme a potrieme horčicou. Na rozpálenom olivovom oleji opekáme z oboch strán cca 70 sekúnd s každej strany nech sa nám uzavrie mäso a dostane farbu. Opecene mäso dáme na bok nech sa nám ochladí.

  2. 2

    Ďalej si umyjeme špenát a tiež restujeme na panvici s kvapkou olivového oleja po minuté resovania podlejeme 2 lyžickamy vody a necháme kym sa voda vyparí na zaver pridáme soľ čierne korenie a citrónovou stavu. Rozvalme si listkove cesto v tvare kruhu a stred potrieme creme fraiche a na to špenatove listy a na ne mäso. Zabalíme to všetko do tvaru gule a potrieme cele rozšlahaným vajickom. Takto zabalený wellington dáme do rúry na 220 stupňov na 20 minút po do peceni necháme 15 minút odstať.

    Wellington kurací - obrázok 2
  3. 3

    Ku wellingtonu sa hodí cícerove pire. Konzervovaný cícer vysypeme do nádoby kde pridáme cesnak, soľ, čierne korenie, olivový olej a všetko to rozmixujeme ponorným mixérom a mame hotové pire.

Diskusia k receptu

josepd
recept asi fajn ale na google sa da spravit aj pravopis
pusta
toto v žiadnom prípade nie je Wellington, ten názov patrí výhradne len sviečkovej podľa Arthura Wellesleyho, vojvodu z Wellingtonu - Beff Wellington, ktorú prvýkrát uvaril jeho kuchár v roku 1814.nenáleží inému mäsu, ani ostatné suroviny nezodpovedajú Wellingtonu.
netvrdím, že toto kuracie jedlo ako také nie je dobré, práve naopak.
varkuch
.... plný súhlas... sviečková ala Wellington, nie iné mäso ako pravá hov.sviečková lebo pravý roštenec ...ale , len ak nieje svičková..
lepší názov pre aktuálny recept by bol: xxx mäso v lístkovom ceste.
Názov Wellington-to je značka...
jaya722
Uvedomujem si ze pravy wellington nieje s kuracieho ale z dôvodu ze internet je plny hovädzieho wellingtonu chcel som poukazat ze , tento vyborny recept sa da spravit aj na iny spôsob. Neviem sice co patri do praveho wellingtonu ale viem ze gordon ramsay je zastancom : plnka dubaky s orechamy a mäso zabalene v prosciute :-) PS rozmyslal som nad nazvom receptu ale vsade sa pouziva nazov kuraci wellington tak som to nazval takto :-)
pusta
nič proti tvojmu receptíku, ale ako "Wellington" sa môže označovať jedine Wellington zo sviečkovej, nie iné mäso alebo čokoľvek len pre to, že je zabalené do lístkového cesta. na nete nájdeš veľa nesprávnych receptov s týmto názvom, už sa tu viedli siahodlhé diskusie na túto tému.
Wellington je jedlo náročné na čas, zručnosť a najmä na peňaýenku.
ak máš záujem pozri napr. tento rp od @honestka
 varecha.pravda.sk/recepty/-beef-hovadzie-wellington-/5975...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia