Bravčová kotleta na fazuľovom ragú
František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 6. januára 2014
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 6. januára 2014
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
100 ml |
|
|
|
|
|
10 lístkov |
|
30 g |
|
2 PL |
|
Fazuľové ragú: | |
400 g |
|
100 g žltá a červená |
|
50 g |
|
1 strúčik |
|
|
|
|
|
20 ml |
|
15 g |
|
2 PL |
|
30 g |
|
Postup
-
1
Bravčové karé nasekáme na jednotlivé kotlety. V miske rozmiešame horčicu s olivovým olejom a pridáme šalviu. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme z oboch strán marinádou a necháme chvíľu odležať. Na panvici ho potom opekáme z každej strany 3–4 minúty.
- 2
Pridáme maslo a polievame jednotlivé kotlety. Necháme odležať a servírujeme.
- 3
Fazuľové ragú: Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a na malé kocky nakrájané papriky. Potom pridáme scedenú fazuľu, vínny ocot, osolíme a okoreníme. Nakoniec zahustíme maslom a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu