Bravčová kotleta na fazuľovom ragú

František Pado
šéfkuchár hotela Elizabeth v Trenčíne, 6. januára 2014
Bravčová kotleta na fazuľovom ragú
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 ml
10 lístkov
30 g
2 PL
Fazuľové ragú:
400 g
100 g žltá a červená
50 g
1 strúčik
20 ml
15 g
2 PL
30 g

Postup

  1. 1

    Bravčové karé nasekáme na jednotlivé kotlety. V miske rozmiešame horčicu s olivovým olejom a pridáme šalviu. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme z oboch strán marinádou a necháme chvíľu odležať. Na panvici ho potom opekáme z každej strany 3–4 minúty.

  2. 2

    Pridáme maslo a polievame jednotlivé kotlety. Necháme odležať a servírujeme.

  3. 3

    Fazuľové ragú: Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak a na malé kocky nakrájané papriky. Potom pridáme scedenú fazuľu, vínny ocot, osolíme a okoreníme. Nakoniec zahustíme maslom a pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Diskusia k receptu

farbuska
V surovinách na fazuľové ragú chýba práve tá fazuľa, pán šéfkuchár.
andreac
Ďakujeme za upozornenie, zistíme množstvo fazule a recept doplníme. Redakcia

Zaujímavé video z archívu TV Varecha