Zeleninovo-kuracia polievka

zeriavka - fotkazeriavka, 23. júla 2011
Zeleninovo-kuracia polievka
Foto: zeriavka

Táto polievka má výbornú chuť, dnes som ju robila prvý krát. Vlastne je to moja prvá polievka. :-)

Suroviny

10 ks
1 ks
3 ks
5 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie krky posolíme a necháme chvíľku odležať aby do nich vsiakla soľ. Potom ich hodíme do osolenej vriacej vody a necháme poriadne povariť (minimálne pol hodiny).

  2. 2

    Do ďalšieho hrnca popražíme cibuľku na oleji, pridáme pokrájanú mrkvu a petržlen a trochu popražíme. Mezditým vyberieme uvarené kuracie krky a ponoríme do studenej vody aby sa schladili (lebo z nich budeme oberať mäso). Do hrnca s opraženou zeleninou postupne pridávame vývar z kuracích krkov, pridáme jeden slepačí bujón a osolíme podľa chuti.

  3. 3

    Potom oberieme mäso z kuracích krkov a hodíme do polievky. Necháme ešte chvíľu povariť a polievka je hotová. TIP: Podávame s cestovinami.

Diskusia k receptu

zeriavka
P.S. tú fotku som sem dala normálne to sa samo zdola skosilo..
evanaaa
Zeriavka, asi bola veľká. No a k tej polievočke - vidieť, že sa usilovne učíš a pekne ti to ide, no čo sa toho týka, trochu ti poradéím - mäso do polievky sa nesolí, kľudne si mohla variť v jednom hrnci ako vývar, potom by si krky ( alebo hocaké mäso v polievke ) len vybrala a obrala z mäsa. Mimochodom, mala si už krky z morky? Sú veľké a je z nich výborná polievka ( na pol kg vyšli dva krky), prípadne ich po vybratí môžeš dať do rúry zapiecť, len ich potireš cesnakom a posypeš mletou rascou.
zeriavka
@evanaaa no babka mi povedala, že to mám posoliť, inač by som to nesolila.. :) nie iné krky som ešte neskúšala :)
zeriavka
@evanaaa má okolo 300 kilobajtov a aj keď som dala menej stále mi tak ukazovalo tú fotku..tak neviem čo s tým môže byť..ale už mi to ukazovalo aj pri jednej fotke predtým a tá mala okolo 1 MB
hubata
Pekný, zrozumiteľný popis, čo chceš aj foto máš pekné, mne by ruky odpadli keby že mám urobiť také foto. Si šikulka.
zeriavka
@hubata nie je to dobré foto lebo tu ukazuje tú fotku zoseknutú zospodu a na hlavnej stránke je označená otáznikom tak tomu veľmi nerozumiem, že prečo..
zdezda
Super polievočka, aj ja robím podobnú, pridávam aj vyvariť 1 strúčik cesnaku, 1/2 čerstvej papriky, no nedávam bujón, zdá sa mi v nej zbytočný :-)
marienka44
@zeriavka , ked sa vari polievka, maso /Tvoje krky/ sa dava do studenej vody, lebo nam zalezi na vyvare. Ak nam zalezi na mase, vtedy davame maso do vriacej vody. Aby sa ihned zrazili bielkoviny. Tak si mala dat varit krky do studenej osolenej vody spolu s koreninami, ja poslednu dobu davam bobkovy list do kazdej polievky, okrem toho nove korenie cele a cierne korenie cele. Nech sa Ti datí! :-)
diabambulka
chválim recept aj fotku a držím ti palce pri ďalších určite výborných nielen polievkách, už teraz sa na ne teším, dúfam že nám ich zdokumentuješ :-) pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia