Vyprážané bravčové nožičky

Ján Palenčár
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády v Sliači-Sielnici, 2. decembra 2014
Vyprážané bravčové nožičky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
35 minút
príprava
210 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
2 ks
2 korene

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv umyjeme očistené nožičky, osolíme ich, zabalíme do čistej kuchynskej utierky a dáme variť.

  2. 2

    K nožičkám pridáme zeleninu, ktorú po uvarení vyberieme a nakrájame na malé kocky.

  3. 3

    Bravčové nožičky varíme asi 180 minút, aby sa oddelilo mäso od kosti, potom ich necháme vychladnúť, pridáme nakrájanú zeleninu, soľ, čierne korenie a obalíme v strúhanke. Napokon obalené nožičky vypražíme.

Diskusia k receptu

41 komentárov k receptu
Jestli tomu dobře rozumím já, tak nožičky dáme do utěrky, pak je dáme vařit, pak k nim do utěrky přibalíme zeleninu, následně necháme vychladit a i s utěrkou a kostmi okořeníme, zmačkáme do kouličky, obalíme ve strouhance a smažíme. Tedy tohle není recept, ale horor - do tohoto hotelu bych se nešel preventivně ani napít!!! :D :P
Bravcove nozičky sa varia v utierke preto, aby sa vam nerozvarili vo vyvare. Ta utierka vam to bude drzat pohromade zeleninu, len vlozite do toho vyvaru nech sa uvarí.
Tie nozicky treba uvarit uplne do mäkka, aby sa rozpadali, ked si to nedate do utierky, tak sa vam to rozvari a budete to musiet hladat v tom vyvare. Utierka vam to bude drzat pohromade a potom to iba rozbalite z utierky, vyhodite kosti a ostane vam pekne ciste mäsko z noziciek....Dalej si mäsko prelozite do misky, kde si nakrajate na male kocky zeleninku, ktoru ste varili vo vývare, pridate sol, korenie podla chuti, premiesate a mozete si vytvarovat gulky, placky, kocky, ktore potom obalite v struhanke a vyprazite.......
@jancip , ak chcete vašimi receptami robiť reklamu , tak máte vopred zaistené že váš hotel budú hladní ľudia obchádzať zďaleka. Nie som zástancom upozorňovania na gramatické chyby , ale keďže ste šéfkuchárom čo predpokladá určitý stupeň inteligencie a ešte pôsobíte v srdci Slovenska tak si jedno upozornenie dovolím, rozvarí, varili či nerozvarili je u nás sloveso a v našej reči tam na konci nepatrí ypsilon.
Este treba opravit ,,rospadali´´ :) @redakcia mila,ako moze kuchar popri plnom pracovnom nasadeni este aj komentovat?Alebo teda dobre,nasadenie moze mat,ale roboty ziadnej ocividne :) Ale velmi pekne od Vas,ze ste to poopravili.
no tento recept, je hodne podivny, a myslim ze by stal vela energie--plyn---, a toho músa tam je velmi velmi malo , ved je to sama kosticka---urcite to skusat nebudem:):)
nevidím problém variť nožičky v utierke, mám na mysli látkovú servítku, však tak sa varia aj niektoré druhy žemľových knedlí, zabalené do nej a zavesené na vareške.
nevidím problém variť nožičky v utierke, mám na mysli látkovú servítku, však tak sa varia aj niektoré druhy žemľových knedlí, zabalené do nej a zavesené na vareške.
zároveň sa vyvarí kolagén do vývaru.
@liama , mala som na mysli tie nožičky zabalené do látkovej servítky, ev. utierky, z tých nožičiek sa vyvarí kolagén do vývaru.
knedle som uviedla ako príklad, že niektoré druhy knedlí sa varia tiež práve v látkovej servítke.
ja ich /knedle/ varím síce v alobale, čo tiež nie je najzdravšie.
Myslím, že aj sa nožička-paprčka alebo čo to je bude variť tak, aby bola mäkká, ale nie rozvarená, úplne to postačí, veď sa ešte bude vyprážať nie? A ak by sa aj mala rozvariť, precedíme cez sitko, netrebe loviť v mútnych vodách :-) prípadne si aj zeleninu povariť potom, ak vývar nevylejeme, dlho by sa nemala variť. No, ale aj tak, neviem si predstaviť, ako to chutí, lebo mäso by sa dalo použiť aj z inej časti prasiatka.
1. - plne súhlasím s @evanaaa
2. - robievam tlačenku i huspeninu už dlho ale ešte som nevidela "mäsitú" prasačiu paprčku. zopár tenkých kúskov mäsa a chrupky, šľachy, kosti a koža. a toto vysmážať? ale choďte aj s takým receptom.
No -tie Vaše komentáre??? Utierka nie je to klasická utierka ,autor receptu sa asi zle vyjadril .Vtakejto akoze utierke ,je to skôr tkanina široka 60cm a trebars sa vnej varí ryža na zabijačke v kotly.Tak že Vážený asi tak.Pekný den.
No, ak tam kuchár píše -......zabalíme do čistej kuchynskej utierky, tak to, čo spomínaš @nadasky asi nie je to isté. Kuchynská utierka a tá tkanina - asi gáza........

Pridaj komentár k receptu: