Vyprážané bravčové nožičky
Ján Palenčár
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády v Sliači-Sielnici, 2. decembra 2014
šéfkuchár spa & wellness hotela Kaskády v Sliači-Sielnici, 2. decembra 2014
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
210 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv umyjeme očistené nožičky, osolíme ich, zabalíme do čistej kuchynskej utierky a dáme variť.
- 2
K nožičkám pridáme zeleninu, ktorú po uvarení vyberieme a nakrájame na malé kocky.
- 3
Bravčové nožičky varíme asi 180 minút, aby sa oddelilo mäso od kosti, potom ich necháme vychladnúť, pridáme nakrájanú zeleninu, soľ, čierne korenie a obalíme v strúhanke. Napokon obalené nožičky vypražíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
zároveň sa vyvarí kolagén do vývaru.
knedle som uviedla ako príklad, že niektoré druhy knedlí sa varia tiež práve v látkovej servítke.
ja ich /knedle/ varím síce v alobale, čo tiež nie je najzdravšie.
2. - robievam tlačenku i huspeninu už dlho ale ešte som nevidela "mäsitú" prasačiu paprčku. zopár tenkých kúskov mäsa a chrupky, šľachy, kosti a koža. a toto vysmážať? ale choďte aj s takým receptom.
varecha.pravda.sk/recepty/vyprazane-paprcky/10061-recept....
myslím,že je výhodnejšie variť nožičky i zeleninu v sitku.Dá sa bežne
kúpiť podľa priemeru hrnca a netreba si " ruinovať" klasickú výbavu utierok.Raz som skúšala tento rcp,no akosi nás nenadchol.Čakali sme viac...