
Vysmážané kelové listy
Fotka je vlastná, fotka č. 3 zobrazuje výsledné menu. Porcia sa skladá z 3ks. vysmažené...

Zeleninové fašírky z odšťavovača
Obed doslova z „odpadu“ - pevné časti zeleniny a ovocia, čo vypľul odšťavovač do nádobky na...

Palacinky plnené jahodovo-banánovou plnkou
Tieto palacinky potešia malých, ale aj veľkých.

Plnené bravčové rezne podľa Gazdinky z roku 1989
Skúšam recepty z kalendára Gazdinka 1989.

Quiche z celozrnnej múky s cukinou a paradajkami
Ak by som nechodila na Varechu, tento koláč by som nepiekla. Ale šikovné varecháčky ma navnadili (prvýkrát...

Mangold s mätou na paradajkovom pyré
Jednoduše a přitom nápaditě připravený mangold, kterému na Krétě říkají špenát. Skvělá kombinace chutí...

Spaghetti con pomodorini
Jednoduché, rýchle a veľmi chutné jedlo , často pripravované v talianskych domácnostiach , nízka cena, rýchla...

Gnocchi s kuracími pečienkami
Pravé talianske gnocchi s výraznými chuťami paradajok, cesnaku a kuracích pečienok.

Smotanové bezlepkové cestoviny
10 minút príprava, 10 minút varenie – toľko času vám bude trvať, kým sa na vašom stole objavia smotanové bezlepkové cestoviny podľa nášho šikovného receptu....

Rychle karí - pozor vysoko navykové
tento recept som jedla na oslave mojej kamaratky a hned na druhy den som si ho urobila...

Šakalý dych
Tento recept je nenafotiteľný, ale sľubujem, že v domácej kuchyni to zdokumentujem! Naposledy som fotil...

Zapekaná zelenina s hermelínom
Tento recept som si obľúbila hlavne pre jeho jednoduchosť. Existuje veľa receptov na prípravu dobrej zeleniny......

Divinový chrbát s medovými lievancami
Med je surovina hodná kráľovnej (a to nie iba včelej). Dokáže nielen osladiť dezerty, ale...

Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...

Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v...

Vyprážané sójové medailóniky plnené Nivou
Veľa ľudí po skúsenostiach s konzumom sójových jedál v podnikoch verejného...

Polévka z májovek
Tak poslední recept na májovky a už přestanu s májovkami. Vyzkoušel jsem si polévku a také...

Králičie stehno na smotane so slaninkovou knedľou
Stehná umyjeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. V kastróle rozpustíme maslo a stehná opečieme; hotové vyberieme a...

Steak v neapolskej omáčke s domácimi rezancami
Počasie nám veľmi nepraje, nesneží, ľad sa topí, takže zimné aktivity zatiaľ nehrozia...

Čína tak trochu netradične
Obľubujeme čínske všeličo a tak som dnes vymyslela čínu po mojom.

Vorařský guláš z Povltaví-
Zase jiný a velmi dobrý guláš, který osloví každého milovníka gulášů. @Remcula

Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov
Dnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem...

Pečené kuracie stehienka s citrónom
Najobľúbenejší obed u nás doma? No predsa pečené kura. Aby sme sa nenudili, pripravujem ho...

Hovädzie mäso na sušených slivkách
tento recept mám od svojho spolupracovníka a je to fajn recept už som ho jedol

Zeleninová zapekačka
Nie je to príliš zložité na prípravu ale zasýti, využije sa v tomto recepte mladá zelenina....

Panzanella
Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami je chuť úžasný....

Plnené kapustné listy
Turkom ďakujeme za krásu našich žien a sarmu. Bola to náhoda, že sultán...