Foto: afataga
Toto mäso sa krája skoro ako maslo, mne chutí viac ako sviečkovica
3
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso som vybrala 1 hod. pred prípravou z chladničky, tesne pred prípravou som posypala soľou a drvenym korením
-
2
Na panvicu som dala trošičku oleja a keď sa riadne rozpálil, opekala som steaky prudko z každej strany dokopy asi 3,5 min.
-
3
Potom som ich dala na 2 min. do rúry na 53°, vybrala a zakryla
-
4
Mala som aj dozor :-)
-
5
Kým steaky odpočívali, do tej istej panvice som dala víno, paradajky a citr. tymián a zredukovala som pár minút
-
6
Po odstavení som pridala maslo, ochutnala som a mierne som dosolila
-
7
Príloha zemiaky s maslom a vňaťou
na konci su aj dalsi linky a dakujem :-)
Priateľ @kimlo má pravdu do obchodov z mäsom sme ho nedávali.(Možno po známosti to funguje keď sa to zvlášť objedná u mäsiara neviem to presne)
Pre jeho kvalitu mi dobre nahrádzal stehno pri výrobe prátu resp.ako
zrno do salám a klobás.Tvoje jedlo vyzerá naozaj skvelo.Prijal by som ho ako dnešný obed!
@kabanoska neboj sa, este mam salviu, matu, medovku, yzop, saturejku, salviu, oregano atd, atd
@margaretka jasne, dozor dostal kusok ako ochutnavac :-)
@irenaw nesmatraj mi po monitore, kto to ma potom umyvat? :-)
@elixir ten kvietok je tematicky, je to citronovy tymian
@iwuska a kedy sme sa brali? pripomen mi :-) mne staci tak dva krat za mesiac
@havino myslis barter? inak to nie je take zlozite, treba skusat a nebat sa, nikto uceny z neba nespadol, ten moj dozor je fenka
@kimlo nemam muza masiara, ale pozdravuvat ho mozem :-) to maso som kupila v Metre, ale maju ho iby obcas, je chladene, vakuovo balene, mavaju aj flan, na ten sa chytam, ked nadabim, takze predava sa aj u nas, ale asi nie bezne
@mesiar50 dakujem za odbornu prednasku :-), mne sa zda skoda ho vairt, na tom mojom bolo na etikete ze byk, povod Holandsko, nepresiet ti cez ruky?
Nemáš čo ďakovať.Ak som ti pomohol tak rád.
Samozrejme,že meso tu komentované horevyššie by bolo hriech variť keďže sa štruktúrou a aj chuťovo podobá sviečkovicí.Ja som písal o lepších časoch keď sme si mohli kúpiť,,zadarmo",O tom ani nehovoriac,že je to meso z býka.Pracoval som na bitúnku 14r,ako technik výrobkov 12r.no teraz pracujem 7r.v Holandsku
na kuchynskej úprave ,len výlučne bravčového mesa.Pekný deň Ti prajem.
@kika1212 , @kecemis a @katkat dakujem vam pekne
@andreac dakujem
@mesiar50 a ty si ho nevsimaj a nerozculuj, nestoji ten tvor za to
nič v zlom,ale nevieš variť.V každom recepte okrem sladkých používaš ingrediencie chilli papričky,mletá červená paprika údená,mletá červená paprika.Vo svojom profile kritizuješ ostatných prispievateľov bez ktorých ingrediencií nevedia variť,ale ty nevieš variť bez ingrediencií hore napísaných.
@modrykamen dakujem, ze mi robis advokata :-), ja sice nie som z dolnakov, ale mame radi pikantne a s tou fazulou ta naozaj lutijem :-), neznie to moc vabne
mletú papriku a chilli papričky používaš často a nie veľmi málo,takže nemáš pravdu.Je mi ľúto,ale tvoj profil som si prečítal dôkladne a tak isto aj zloženie tvojich receptov.
Pár ľudí /alebo je to len jeden ? / concord, 2michal, kredenc , rajnica, dada777/ dostalo asi úpal. Čo asi pojedli keď sú takí zúriví ?
@2010 co dodat? mas pravdu
@2michal , tesi ma tvoj zaujem o moj profil a moje recepty, ale nestudoval si pozorne, tiez by som si pozrela tvoje recepty, keby tu ovsem nejake boli a budem pouzivat vo svojej kuchyni, co uznam ja za vhodne a je mi uplne fuk, ci sa ti to paci, alebo nie, ak budes mat este neskonale nutkanie mi nieco napisat, kludne to urob, ale ja uz reagovat nebudem, viem svoj cas vyuzit aj lepsie
@frezia68 asi mas pravdu s tym slnkom :-)
@kabanoska ze by to moje chilli? :-))) alebo lysohlavky
@lusinkab dakujem :-)
@paploska dakujem, ze queen :-) si to zas prehnala
lh6.googleusercontent.com/--HEFDWhsBEw/Ud5y1MkU8EI/AAAAAAAACqQ/06...
@2010 :-))))))), ale ten steak vyzera super, aj ja si taky prosim
filet mignon... no nekupis :-)
aj ked sa kredence , rajnice, panvice pohorsuju.
@afataga , ja by som sa ti chcela ospravedlniť za všetkých takýchto mimoňov a nech ťa nenapadne prejaviť slabosť, nechať sa otráviť a odísť z varechy! by som ťa dôrazne žiadala. k tvomu receptu sa vyjadrovať nebudem, sliny mi tečú až na kravatu, v očiach hmla a tichúčko skuvíňam a pištím: aj ja chcem! aspoň jeden! (ale prosila by som taký krvavejší). :-)) jana
Janka, co si rozum potratila, aby si sa ty ospravedlnovala? na to zabudni, nemas s tym nic spolocne. Za pochvalu jedla dakujem, on bol dost krvavy, taky skro rare, ale na ten fotke to tak nevidno, ale uz to nenapravim, uz plava niekde vo Vahu :-) pekny den a nenechaj si ho pokazit
Ešte raz ďakujem :-)