Hanger steak na tymiane fotorecept

afataga - fotkaafataga, 7. júla 2013
Hanger steak na tymiane (fotorecept)
Foto: afataga

Toto mäso sa krája skoro ako maslo, mne chutí viac ako sviečkovica

3
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks (po 150 g)
veľa
1 PL
10 ks
4 vetvičky
1,5 dl
4 ks
1 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mäso som vybrala 1 hod. pred prípravou z chladničky, tesne pred prípravou som posypala soľou a drvenym korením

    Hanger steak na tymiane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som dala trošičku oleja a keď sa riadne rozpálil, opekala som steaky prudko z každej strany dokopy asi 3,5 min.

    Hanger steak na tymiane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom som ich dala na 2 min. do rúry na 53°, vybrala a zakryla

    Hanger steak na tymiane (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mala som aj dozor :-)

    Hanger steak na tymiane (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým steaky odpočívali, do tej istej panvice som dala víno, paradajky a citr. tymián a zredukovala som pár minút

    Hanger steak na tymiane (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po odstavení som pridala maslo, ochutnala som a mierne som dosolila

    Hanger steak na tymiane (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Príloha zemiaky s maslom a vňaťou

    Hanger steak na tymiane (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

eviana
Krásne jedlo... chválim. Možno by nebolo na škodu veci napísať čo to o "hanger steak" pre menej zdatných, resp. začínajúcich kuchárov :)
kabanoska
Ty musíš mať v mraziaku asi celého býčka. Ďalší chutný steak z tvojej kuchyne. Na čili , na hubách, rozmaríne , tymiáne - čo ti ešte chýba do zbierky ? Dala by som si z každého na ochutnávku. Krásna práca.
irenaw
ty pokúšaš! vyzerajú, že sa len načiahnuť a kúsok si zobrať. dozorca nemá chybu, ešte si aj zívne, keď sa pečú steaky :-)
elixir
Ja by som steak asi utýrala do úplného prepečenia, ide mi tak dole krkom lepšie ako surovší...ale tanier vyzerá nádherne, všetky suroviny ľúbim, aj kvietok pekný. :)
ywett
krásny recept, fotky, tiež aj dozor :-))
ywett
a samozrejme recept si ukladám, to bude niečo pre môjho manžela a syna :-)
iwuska
ty si moja zena, milujem steaky a hlavne, milujem krvave hovazdie :) keby som na to mala, krmila by som sa steakami tak 4 krat tyzdenne :)
iwuska
inak, odkial si zohnala hangera? ci nezijes na slovensku?
havino
och, zjesť by som zjedla, keby to moj videl, ale ja to neviem urobiť, musím to študovať ešte, navrhujem, ty steaky, ja bez krémové koláče, ved sme poblíž :-)
havino
no a ten dozor mám doma, krásny havino, mala by, či mal? priateľa, toho na ľavo v mojej profilovke a ten krpec nad mojou hlavou v profilovke, ten by ich kontroloval
kimlo
Máš muža mäsiara? Lebo také mäso sa v obchode nepredáva... že ho nehávam pozdravuvat... :-)
mesiar50
Toto mäso je svojím spôsobom jedinečne umiestnené,vo vnútri hovädzieho dobytka.Je umiestnený pod sviečkovicou.Vidieť ho len pri vyvrhnutí bachora hov.dobytka.Je tam zavesené na šľache.No samotné mäso neobsahuje ani šľachy,a je bez loja a chrupiek.Veľmi chutné mäso obalené jemnou blanou.Robieval som ho aj ako varené mäso z rajčinovou omáčkou a knedľou.Jedná sa o sval BRÁNICE.
Priateľ @kimlo má pravdu do obchodov z mäsom sme ho nedávali.(Možno po známosti to funguje keď sa to zvlášť objedná u mäsiara neviem to presne)
Pre jeho kvalitu mi dobre nahrádzal stehno pri výrobe prátu resp.ako
zrno do salám a klobás.Tvoje jedlo vyzerá naozaj skvelo.Prijal by som ho ako dnešný obed!
afataga
dakujem vsetkym za mile slova
@kabanoska neboj sa, este mam salviu, matu, medovku, yzop, saturejku, salviu, oregano atd, atd
@margaretka jasne, dozor dostal kusok ako ochutnavac :-)
@irenaw nesmatraj mi po monitore, kto to ma potom umyvat? :-)
@elixir ten kvietok je tematicky, je to citronovy tymian
@iwuska a kedy sme sa brali? pripomen mi :-) mne staci tak dva krat za mesiac
@havino myslis barter? inak to nie je take zlozite, treba skusat a nebat sa, nikto uceny z neba nespadol, ten moj dozor je fenka
@kimlo nemam muza masiara, ale pozdravuvat ho mozem :-) to maso som kupila v Metre, ale maju ho iby obcas, je chladene, vakuovo balene, mavaju aj flan, na ten sa chytam, ked nadabim, takze predava sa aj u nas, ale asi nie bezne
@mesiar50 dakujem za odbornu prednasku :-), mne sa zda skoda ho vairt, na tom mojom bolo na etikete ze byk, povod Holandsko, nepresiet ti cez ruky?
irenaw
veď ja len pri steaku :-) a kúpim ti tie handričky na monitor, ak ti tam zostalo 5 mastných koliesok ;-D
irenaw
tak to bol ešte niekto ďalší a nepriznal sa :-)))
mesiar50
@afataga
Nemáš čo ďakovať.Ak som ti pomohol tak rád.
Samozrejme,že meso tu komentované horevyššie by bolo hriech variť keďže sa štruktúrou a aj chuťovo podobá sviečkovicí.Ja som písal o lepších časoch keď sme si mohli kúpiť,,zadarmo",O tom ani nehovoriac,že je to meso z býka.Pracoval som na bitúnku 14r,ako technik výrobkov 12r.no teraz pracujem 7r.v Holandsku
na kuchynskej úprave ,len výlučne bravčového mesa.Pekný deň Ti prajem.
elixir
@afataga no teda toto, hanba ma fackuje :) citrónový tymián som ešte neskúšala... už treba:)
2michal
Jedlo pripravené podľa uvedeného rcp.zasýti,ale duša gurmána zaplače.Použitím chilli papričiek,ktoré otupia chuťové poháriky je znehodnotené kvalitné mäso.To môžeš jesť podrážku z topánky a nerozoznáš rozdiel v chuti.
kika1212
Jéj, to vyzerá úžasne. Krásny kus mäska. No čo už. Si jednoducho umelec v kuchyni.
katkat
ten steak na hlavnej fotke vyzera tak, ze by sa dal lyzicou jest a uz odvcera sa neviem vynadivat:)
andreac
Urážlivé komentáre z tejto diskusie a komentáre na ne reagujúce boli vymazané. Redakcia
afataga
@concord chod sa uz prosim ta liecit, alebo si aspon kup nieco na ukludnenie
@mesiar50 a ty si ho nevsimaj a nerozculuj, nestoji ten tvor za to
2michal
@afataga ,
nič v zlom,ale nevieš variť.V každom recepte okrem sladkých používaš ingrediencie chilli papričky,mletá červená paprika údená,mletá červená paprika.Vo svojom profile kritizuješ ostatných prispievateľov bez ktorých ingrediencií nevedia variť,ale ty nevieš variť bez ingrediencií hore napísaných.
modrykamen
Milý Miško č.2- som z dolniackej oblasti, aj keď čisto slovenskej, ale bez papriky, aj trochu štipľavej variť nevieme. Tá štipľavosť vôbec nezabíja chuť mäska. Aj surový tatarák robím s Tabaskom a je to pre mňa a la tutti. Každý máme nejako a ináč vyvinuté chuťové poháriky. A preto žiadnu chuť netreba odmietať. Priženil som sa do rodiny,kde fazuľa na kyslo je fazuľová polievka bez zápražky, do ktorej sa pridáva trochu octu a fazuľa na sladko je fazuľový prívarok s octom a poriadnou dávkou cukru. Nechutí mi to , ale varíme neutrálne a každí si svoju chuť dorobí. Nikto nikdy nehovorí na moju chuť "fuj" a ani ja na ich, hoci to nejem.
modrykamen
Pardón, že ešte raz, ale robil som hanger steak a naozaj je to pochúťka. Kúpil som vo veľkoobchode zlacnené. Ale kto neskúsil nevie. A vôbec nezáleži ako sa nakorení, ale ako sa ugriluje. Chce to cvik, ale je to absolútna pochúťka. Teda aspoň pre mňa.
afataga
@michal2 je to tvoj nazor, ja ti ho neberiem, kludne si ho nechaj, ale dam ti jednu radu: ked sa chces k niecomu vyjadrit, najskor si poriadne prestuduj podklady, mletu papriku pouzivam velmi malo a v jednom sladkom recepte mam chilli aj v cokolade, takze nemas pravdu a len tak mimochodom, vsetky tvoje recepty su hodne min. jednej hviezdy michelina
@modrykamen dakujem, ze mi robis advokata :-), ja sice nie som z dolnakov, ale mame radi pikantne a s tou fazulou ta naozaj lutijem :-), neznie to moc vabne
2010
Presne pre taketo prihorete komentare som stiahol vsetky recepty clovek ma dost otravy cez den s priblblymi zakaznikmi a potom vecer este ked sa snazi daco spravi ma pocuvat takeho vychcalka.
2michal
@afataga.
mletú papriku a chilli papričky používaš často a nie veľmi málo,takže nemáš pravdu.Je mi ľúto,ale tvoj profil som si prečítal dôkladne a tak isto aj zloženie tvojich receptov.
frezia68
Nerozumiem tomu.Najväčší machri sú často práve tí,ktorí nepridajú ani jeden recept a sú v anonymite.O sebe nič,ale iných študujú,aby mohli urážať,machrovať,že kuknite,aký som ja múdry.Asi to slnko až veľmi pripeká.....?
kabanoska
čo sa to tu robí ??? Vypukli tu nejaké občianske nepokoje?
Pár ľudí /alebo je to len jeden ? / concord, 2michal, kredenc , rajnica, dada777/ dostalo asi úpal. Čo asi pojedli keď sú takí zúriví ?
afataga
@modrykamen , suhlasim, treba vyskusat, len je problem ho zohnat
@2010 co dodat? mas pravdu
@2michal , tesi ma tvoj zaujem o moj profil a moje recepty, ale nestudoval si pozorne, tiez by som si pozrela tvoje recepty, keby tu ovsem nejake boli a budem pouzivat vo svojej kuchyni, co uznam ja za vhodne a je mi uplne fuk, ci sa ti to paci, alebo nie, ak budes mat este neskonale nutkanie mi nieco napisat, kludne to urob, ale ja uz reagovat nebudem, viem svoj cas vyuzit aj lepsie
@frezia68 asi mas pravdu s tym slnkom :-)
@kabanoska ze by to moje chilli? :-))) alebo lysohlavky
irenaw
alebo hlad, teplo, chladno, prší... kto to tuší, čo ich ruší ;-D
lusinkab
Ja uz neviem co mam povedat pri tvojich steakoch :-) to uz ani slov na to niet :-) super
janger
Toto masko som nepoznala....teda doteraz. Vyzera moc chutne. A mas nadherneho psika :-).
irenaw
do včera som myslela, že mi ho vybrali spolu so slepým ;-)
2010
Ja nie som na svieckovu ale cena bola dobra a este z tenkeho konca,
filet mignon... no nekupis :-)
aj ked sa kredence , rajnice, panvice pohorsuju.
afataga
@2010 vybavenie kuchyne a vyradene lietadla a vsetko pribuzenstvo si nevsimajme, hriech by bol nekupit
rea1
škoda, že boli tie príspevky a komentáre vymazané, rada by som si ich prečítala. človek sa ani vo vyššom veku neprestane diviť, akí dokážu byť niektorí jedinci ... ako to len povedať a ostať pritom slušná ... maloduchí až duchaprázdni. zákerní a zlomyseľní vo svojej tupine. recept to nepridá a pod rúškom anonymity tu zbesneto flusajú kolom dookola. veď ho nechajte, chlapca, nech si polieči svoje komplexy, nech si napumpuje to svoje maličké ego, keď sa nevie ináč realizovať. nedávno som v diskusii napísala: blbý lidi, taky lidi, pánbůh je má taky rád.
@afataga , ja by som sa ti chcela ospravedlniť za všetkých takýchto mimoňov a nech ťa nenapadne prejaviť slabosť, nechať sa otráviť a odísť z varechy! by som ťa dôrazne žiadala. k tvomu receptu sa vyjadrovať nebudem, sliny mi tečú až na kravatu, v očiach hmla a tichúčko skuvíňam a pištím: aj ja chcem! aspoň jeden! (ale prosila by som taký krvavejší). :-)) jana
afataga
@rea1 dakujem za podporu, lepsie sa to uz asi nepisat neda, trafila si klinec po gebuli :-), ja som tie komenty videla v mailoch, jeden utocil a druhy sa branil, vobec sa nedivim, ze to vymazali, ved aj tak je tu dost rusno, rozhodla som, ze zopar ludi budem skratka ignorovat, nemienim sa znizit na ich uroven, aj ked pridavaju take luxusne recepty :-)))
Janka, co si rozum potratila, aby si sa ty ospravedlnovala? na to zabudni, nemas s tym nic spolocne. Za pochvalu jedla dakujem, on bol dost krvavy, taky skro rare, ale na ten fotke to tak nevidno, ale uz to nenapravim, uz plava niekde vo Vahu :-) pekny den a nenechaj si ho pokazit
silvi
to jedlo farbis, alebo striekas pri foteni olejom alebo photoshop?
katka78
@afataga ďakujem za recept, veľmi nám chutilo. Robila som zo sviečkovej, mala som ju dobre odležanú, vákuovo zabalenú. Hanger som nezohnala, ale keď naňho natrafím, kúpim a vyskúšam.
Ešte raz ďakujem :-)


irenaw
tymian vyzerá, že melie z posledného, nedalo sa inak ;-)

afataga
@irenaw ze wow :-), super sa ti vydaril, dakujem za foto, zohnala si hanger? ci je to nejaky iny kus hoviatka?
irenaw
konečne, vystrúhala som aj víťazný tanec, ale iba krátky, bolo mi tam zima ;-)))
afataga
@irenaw keby si tancovala poriadne a neodflakla to, nebola by ti zima :-), je s tym masom trocha babracka, ale nam velice chuti
irenaw
na sebe hrubá bunda, v každej ruke studený balíček, moc mi to veru nešlo. ale nepoložila by som ich naspäť ani za nič, iste chápeš ;-) čistenie natrénujem a nebude to mať chybu.
staja
Máte vy šťastie, že máte to Metro blízko. Tiež by som si dala povedať na taký steak. Ale keď najbližšie pôjdem, tiež pohľadám, možno natrafím.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia