Foto: jurajko06
Je to rýchly recept ,ale hlavne chutný .
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčovú panenku si umyjeme a osušíme ,nakrájame na kolieska , potrieme ju roztlačeným cesnakom , osolíme a pridáme dve štipky oregana . Pridáme deci oleja , poriadne to premiešame a dáme na 1 hodinku do chladu.
- 2
Predvaríme si fazuľku v slanej vode do polomäkka , na zvyšku oleja si orestujeme , cibuľku , pôr a pridáme k tomu zeleninu a zemiaky nakrájané na malé kocky. Posolíme podľa chuti a pridáme fazuľku . Stále miešame a občasne podlejeme zeleninovým vývarom cca 1 deci . Keď je fazuľka mäkká pridáme 2 lyžice paradajkového pretlaku. Po 1 - 2 minútach to odstavíme.
- 3
Rozohrejeme panvicu a na ňu pokladáme odstátu panenku . Z jednej aj z druhej strany restujem 2 minúty . Na spodok taniera naložíme zeleninu a na to položíme panenku . Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu