Karfiol v syrovo-smotanovej perinke fotorecept
Foto: izabella929
Karfiol takto pripravený mám veľmi rada...ani nie je potrebná príloha,ja ho mám najradšej len tak...moja susedka k nemu podáva ryžu zmiešanú s petržlenovaou vňaťou...podávala Zobraziť celý popisKarfiol takto pripravený mám veľmi rada...ani nie je potrebná príloha,ja ho mám najradšej len tak...moja susedka k nemu podáva ryžu zmiešanú s petržlenovaou vňaťou...podávala som ho so zemiakmi...
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks stredne veľký |
|
8 ks |
|
3 lyžice |
|
2 ks |
|
5 lyžíc strúhaný |
|
4 lyžice |
|
|
|
štipka |
|
štipka |
|
3 lyžice domáca |
|
1 dl |
|
1 kl |
|
Postup
-
1
Karfiol som rozobrala na ružičky,umyla a dala variť do rajnice s osolenou vodou..varil sa 10 min. uvarený som vybrala z vody,nechala vychladiť..
-
2
pripravila som si syrovo-smotanové cestíčko..hladkú múku som zmiešala s 2 vajcami..pridala som soľ.mleté čierne korenie a muškátový oriešok...
-
3
pridala som smotanu..
-
4
potom som pridala strúhaný syr..
-
5
karfiol som obalila v hladkej múke.. namočila do cestíčka a dala do horúceho tuku..
-
6
roztopila som 3 lyžice masti a pridala som 1 dl.oleja a obalené karfiolové ružičky som vyprážala..
-
7
pokial sa vyprážal karfiol,očistila som si zemiaky,pokrájala na mesiačiky a dala vaiť v osolenej vode...uvarené som scedila a poliala maslom..posypala pokrájaným petržlenom..
-
8
vyprazené karfiolové ružičky..
-
9
Uložila na tanier zemiaky aj karfiol a ozdobila...poliala tatarkou..
uz samotny karfiol je chutne jedlo.
Kombinaciu ktoru nam ponukas je fantasticka
tento receptik ide do KK.
Bude u mna prioritnym ked pricestujem domov skoda
ze iba o 2 mes.
Gratulujem a VDAKA