Foto: patroveckypitrs
Pretože je hovädzie mäso na naše pomery cenovo nedostupne tak sme volili lacnejšiu variantu a celkom nám chutí. Ja viem je toho mnoho receptov, Zobraziť celý popisPretože je hovädzie mäso na naše pomery cenovo nedostupne tak sme volili lacnejšiu variantu a celkom nám chutí. Ja viem je toho mnoho receptov, ale i tak sa podelím s vami oň.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 kg |
|
20 dkg (oravská, gazdovská) |
|
12 ks |
|
350 g |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
6 guľôčok |
|
1/2 KL |
|
1/2 KL |
|
3 ks |
|
1 kocka |
|
2 PL |
|
1 šálka (2,5 dcl) |
|
1 šálka (z Lidlu) |
|
Postup
-
1
Do kuracích prs spravíme kapsu, vložíme pol plátku slaniny a 2 sušené slivky, uzavrieme plátkom slaniny napokon rez spojíme špáradlom. Do hrnca dáme trochu oleja rozohriať a na ňom sprudka opečieme všetky naplnené prsia zo všetkých strán nech sa mäso zatiahne. Vyberieme ho na tanier.
-
2
Vo výpeku udusíme nakrájanú cibuľu do sklovitá. Pridáme zeleninu a zvyšok slaniny nakrájanej na kocky dusiť. Potom dáme cukor dusíme a miešame po chvíle podlejeme vodou, ďalej pridáme postrúhanú kôru z citróna aj zo šťavou z neho.
-
3
Do hrnca späť vložíme mäso podlejeme vodou asi do polovice mäsa. Potom dáme koreniny, horčicu, kocku bujónu aj osolíme. Dusíme asi hodinu podľa sporáka všetko musí byť mäkké. Ak tak je, mäso opäť vyberieme na tanier a zo zeleniny vytiahneme nové korenie a bobkové listy. Všetko v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérom na hladko a vlejeme mlieko rozmiešané s múkou i cmar. Opäť privedieme do varu a po chvíľke varenia znovu vložíme mäso. Môžeme odstaviť zo sporáka. podávame s cestovinou, varenými zemiakmi, alebo s knedľou podľa chute. Dobrú chuť.
Asi som ich nepravom prirovnaval ku kamosovi Ferda Mravca /Chrobak Truhlik/ - nevedia vsetko ;)
( tu sa tiez predava vola sa chicken tenderloin).
Mimochodom, vsetko sa da naplnit, ked sa chce ;)
@vienetta , petrovockypitrs - prečítajte si a možno vám dôjde