Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Matej Šándor a Erik Macák
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 30. apríla 2019
z Ponteo Activity Park**** v Bratislave - Rusovciach, 30. apríla 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10-11 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode.
- 2
Lososa okoreníme, osolíme a nakrájame na 4 rovnaké kusy. Pečieme na troške oleja v rúre vyhratej na 180 °C asi 10 – 11 minút.
- 3
Trojice špargľových stoniek obalíme v prosciutte, okoreníme a pridáme 6 minút pred koncom na plech k rybe.
- 4
Suroviny na dresing zmiešame v miske a po kvapkách pridávame olej, až kým nezíska dresing hladkú konzistenciu.
Tiež so špargľou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu