Natrafila som v Lidli na mrazenu sépiu, tak som sa rozhodla, že túto pre mňa neznámu ingredienciu vyskúšam. Našla som na nete tento recept Zobraziť celý popisNatrafila som v Lidli na mrazenu sépiu, tak som sa rozhodla, že túto pre mňa neznámu ingredienciu vyskúšam. Našla som na nete tento recept a keďže nám chutilo, rozhodla som sa s ním podeliť.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 balíček mrazená |
|
1/2 ks |
|
1/2 krabičky |
|
1,5 dcl |
|
1 PL |
|
300 gr |
|
1 ks väčšia |
|
3 strúčiky |
|
2 PL čerstvá posekaná |
|
|
|
|
|
1 KL alebo obyčajný |
|
Postup
-
1
Sépiu necháme rozmraziť pri izbovej teplote. Nakrájame na malé kúsky, časť, na ktorej sú chápadlá odrežieme a použijeme iba mäkkú časť. Neviem, či sa môže konzumovať aj tá časť s chápadlami, ale radšej som ju vyhodila. Pokvapkáme šťavou z 1/2 citrńa. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, hodíme to na panvicu, s rozohriatym olejom a orestujeme.
- 2
Osollíme, okoreníme, pridáme nasekanú bazalku, rajčinový pretlak, víno, 1 KL trstinového cukru a necháme 50 minút povariť. Šťava sa odparí, ak treba troška podlejeme, aby vznikla konzistencia omáčky.
- 3
Uvaríme cestoviny podľa návodu a pridáme ich do panvice. Môžeme podávať, dobrú chuť...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dary mora Dobrá téma chválim.Asi málo ludí vie ako
sa to pripravuje .Ja tiež patrím medzi tých ludí
Jedol som to v konzerve tam samozrejme tie chápadlá
boli rozmermi minimálne.Určite si sa rozhodla správne
ked si tie chapadla oddelila ja by som ich tiež odrezal.
Ďakujem marta už to viem teraz ako sa to pripravuje v
sahach na ipli chitíš len kapra,alebo sumca,karasa,
ostrieža sépie tam nemáme.Neslúbim že to doma budem variť,lebo raz keď som robil slimáky tak mi to
nejedol nikto
slimáka som hodil do vriacej vody tým sa usmrtí
ked sa trochu naparí to len pár minút treba ho z ulity vitiahnuť,odreže sa spodná mesitá časť.
Musí sa drhnúť asi 100h aby to meso nebolo slizké.
Potom som dal na cibulku ošmahol a podlial trochou vody a varil asi hodinu.Koreniny som dal ako do perkelta.Vtedy ešte slimáky neboli chránené.
Marta dakujem za miesto a dakujem aj za nové poznatky od teba
Aké brrrr prosím.Pošleš v balíku pozabíjam resp.odporazím veď som mesiar.
Pošlem Expres nazad