Foto: jody
Chcela som niečo rýchle a dobré a nezvyčajné a neobvyklé a neokukané. :-) Vznikla takáto všehochuť. :-)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäsko nakrájame na kúsky ako sme zvyknutí, cibuľku nadrobno, cesnak popučíme. Odfotíme suroviny a ideme na to.
-
2
Speníme cibuľku, necháme zosklovatieť.
-
3
Pridáme mäso a prudko opekáme.
-
4
Stiahneme z plameňa a pridáme obe papriky a kúsok masla.
-
5
Pridáme popučený cesnak a premiešame. Potom nasypeme ešte toľko chilli, koľko nám potom žalúdok zvládne. :-)
-
6
Podlejeme studenou vodou, zvýšime teplotu, posolíme a prisypeme vňaťku.
-
7
Keď je mäsko takmer mäkké, vsypeme hrášok a necháme 5 minút povariť.
-
8
Keď je hrášok zmäknutý, pridáme scedenú kukuricu. Ak sa Vám zdá, že nie je dostatočne mäkká (niektoré sú tvrdkasté), pridáme ju zároveň s hráškom.
-
9
V smotane rozmiešame trochu škrobu, vlejeme do zmesi a povaríme nanajvýš 2 - 3 minútky.
-
10
Než nám smotana zovrie, pridáme ešte pikantný kečup (lepší by bol pretlak, ale ten som doma nemala).
-
11
No a na samý koniec, keď už sme všetko vypli, pridáme postrúhaný cheddar a premiešame.
-
12
Servírujeme s cestovinou, ja som dala minikolienka. Prajem dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu