Údené tofu s arašidmi
Na oleji opražíme na pásiky pokrájane tofu do zlatova, po opražení vyberieme na tanier
Prekvapenie v batôžku
Lístkové cesto mam rada na akýkoľvek spôsob vysúšala som tento recept. Plnku si možete zvoliť podľa vlastnej...
Pečené zemiaky s vajcami a so špekáčikmi
Ak máme nové zemiaky tak ich umyjeme a nakrájame ich na kocky. Ak máme staršie zemiaky...
Fazuľové struky s grilovaným kurčaťom
... mal som chuť na niečo menej kalorické, napadli ...
Britská kuracina so špargľovou omáčkou
Kurča prudko osmažte na hladkej panvici, kým nezíska peknú farbu. Potom ho vložte do rúry...
Naša obľúbená pizza
Určite je tu plno receptov na pizzu, hádam sa nikto nenahnevá keď tu hodím aj ten...
Zachránená quinoa
Toto ani nie je recept, lebo podobných receptov je na Vareche veľa a quinoa je potravina,...
Risotto con funghi
Ďalší z receptov, ktorý som sa naučila v škole varenia skvelého Tomáša Opletala a Ľuba Vargovčíka....
Hrachovo-krúpová kaša s údeným na hubách
niečo obkukané , ale predsalen zasa experiment ... chutí to...
Pečené rebierko na zázvore so zemiakovou slamou so semienkami
Dnes mám konečne troška viac času, tak som urobila pre nás výborný obed... domáce bravčové pečené...
Španielska panvica – valencijská ryža
Cibuľu a cesnak nakrájame. Kuracie prsia, chorizo, rajčiny a farebnú papriku nakrájame na rovnako...
Snehový karfiol
Veľmi lacné a pritom chutné a sýte jedlo, robíme ho kedykoľvek (čo je aj každý týždeň)....
Medvedí pochod
Huby namočíme aspoň na 20 minút. Potom vodu zlejeme a uvaríme ich v čistej jemne osolenej...
Hovädzie na macedónsky spôsob
Na tuku z konzervy speníme očistenú, nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme múku, trochu ju opražíme zalejeme rozšľahanou...
Obyčajný guláš v kotline, kotlinke
Tak, som tu opäť. Ak Vás unavujem, tak treba napísať. Na to sú komentáre. Ale pekne po...
Lečo s cícerom a s tofu
Nemala som práve čerstvé paradajky, tak som ich nahradila paradajkami v konzerve....
Obed zo záhradky
Leto je tu, vonku je horúco a tak som varila len taký ľahký zeleninový obed. Mám veľmi...
Škoricové gnocchi
Gnocchi nemusia byť pripravené len naslano, ale pochutnať sa dá aj na sladkej verzii.
Nevyprážaný syr (alternatíva toho vyprážaného)
Tento recept som pred nejakými 15 rokmi našla v nejakom časopise a odvtedy inak syr nerobíme...
Slaný orechový slimák
Cevizli salyangoz... ;-) "Orechy" ako plnka, sa dajú použit nielen na sladko :-) ale i na...
Zapekané špaldové cestoviny so zeleninou
Obľubujem celozrnné cestoviny – pohánkové, špaldové, amarantové, cícerové. Nie je pravda, že z...
Marinované kuracie paličky a domáca BBQ omáčka
Recept ako stvorený na leto a posedenia s rodinou či priateľmi. Spodné kuracie stehienka perfektne ugrilované z každej strany, podávane s domácou barbeque omáčkou…...
Pečená kačka s bezlepkovými lokšami a chrumkavou kapustou
Po predveľkonočnom pôste sa žiada pripraviť si poriadnu slávnostnú hostinu. A práve takú pre vás máme....
Peposo podľa Emanuela Ridiho
Nemám rada dlhé úvody, ale musím urobiť výnimku. Toto jedlo som už robila dva krát,...
Kačacie prsia s vínovou omáčkou
Pre mňa osobne je kačka slávnostné jedlo a tento recept robím doma len vo výnimočné dni, ...
Rezance s kozím syrom a so slnečnicovými semienkami
Cestoviny sú na slovenskom stole „doma" už odpradávna. Keď rozvoniavali kuchyňou našich praprababičiek široké i tenké rezance, ...
Zelerová polievka s pečenou zelenou fazuľkou a so šampiňónmi
V hrnci na miernom ohni zohrejeme olej. Nakrájame cibuľu a cesnak a pridáme do hrnca.
Francúzske zemiaky
Patria taktiež medzi obľúbené jedlá. Robím ich na rôzne spôsoby, niekedy zo surových, inokedy z...
Hubové ragú a medvedia quinoa
S ocinom sme boli cez víkend natrhať asi prvý Kysucký medvedí cesnak... ten chudáčik potom prekonal...