Labužnícke kura

xanadu1955 - fotkaxanadu1955, 29. novembra 2010

Kuriatko ostane šťavnaté a chuť zemiakov v smotane je lahodná

6
porcií
45 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

1  ks, vykostené veľké
1,5 kg
30-40 dkg, čerstvé
25 dkg,/može byť aj viac/
15 dkg
1 ks
 kúsok
 trochu




Postup

  1. 1

    Kura vykostíme a nakrájame na stredne veľké kúsky, šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky a krátko orestujeme na masle. Zemiaky očistíme, umyjeme vysušíme a nakrájame na hranolky. Syr si postrúhame na strúhadle, samostatne Eidam aj Nivu.

  2. 2

    Na stredne veľký plech najlepšie s teflónovým povrchom dáme troška oleja, ktorý rozotrieme. Na plech dáme zemiakové hranolky, posolíme dobre premiešame a rovnomerne rozložíme po plechu. Na hranolky uložíme orestované šampiňóny aj so šťavou. Zasypeme polovicou postrúhaného Eidamu. Na to kladieme posolené kúsky kuraťa kožou hore, je nutné aby kuraťom bol pokrytý celý plech. Nakoniec zalejeme šľahačkovou smotanou a dáme do vyhriatej rúry na 200°C na 5 minút a potom na 170°C asi tak na 45-50 minút. Keď je kura mäkké ale nie je zhora dobre zapečené tak pridáme na 220°C a kura zapečieme do rúžova, keď je zapečené, tak ho posypeme zvyškom Eidamu a na vrch posypeme ešte Nivou a dáme na 2minúty do rúry aby sa nám syr roztiekol.

  3. 3

    Ku koncu je nutné dávať pozor aby sa nám nevydusila všetka smotana lebo by tam bolo veľa tuku a jedlo by nebolo také chutné. Zemiaky musia ostať smotanové.

Diskusia k receptu

abend
Milujem recepty z jedného hrnca, resp. pekáča, určite čoskoro vyskúšam.
xanadu1955
OK daj potom vedieť ako chutilo ak by bolo ku koncu málo smotany Začala sa vytrácať, prilej trošku vody alebo trošku smotany
eviana
Tak toto vyzerá naozaj skvelo... musí to byť úžasné, keď sa spojí výpek z kuraťa so šľahačkou a šampiňónmi... veľmi rada niekedy vyskúšam, ďakujem za skvelú inšpiráciu ♥
xanadu1955
ďakujem je to naozaj dobré keď sa nezje hneď tak deti chodia potom do večera a vyjedajú priamo z pekáčika




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia