Foto: kika23
Tento recept je vymyslený. Cesto je ako na poľské pirohy, ale zvyšok je vymyslené, ale chutí to výborne.
Postup
-
1
Plnka: Opražíme cibulľ na oleji, pridáme mleté mäso, soľ, korenie a trošku papriky. Podlejeme trochou vody a dusíme do mäkka. Cesto si pripravíme ako v predošlom recepte /tiež z 1kg múky/. Pri plnení zlejeme prebytočnú vodu z mäsa. Mäsovú plnku si môžme zrobiť aj deň vopred.
- 2
šampiónová omáčka: Na oleji opražíme cibuľu, pridáme očistené a na kocky nakrájane šampióny. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme mletú papriku a nalejeme vodu, tak aby zakryla huby. dusíme do mäkka. Múku rozmiešame v troške vody, dolejeme smotanu, rozmiešame a vlejeme k hubám. necháme prebublať a dochutíme ak treba. Túto istú omáčku jedávame aj k plnenej kapuste. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu