
Provensálske kuracie stehno s olivovou ryžou
Scenéria levanduľových polí, olivových sadov a slnkom utopených viníc je možno práve to, čo má...

Jednoduchá mexická fazuľová polievka
Tu je jednoduchý recept na mexickú polievku. Keďže fazuľa sa dlhšie varí, tak ju deň...

Kukuričné špagety na spôsob aglio olio
Zbožňujeme kukuričné špagety a čím jednoduchšie tým lepšie. Vyskúšajte aglio olio aj Vy :-)

Jelenie medailóniky s jablkovo-hruškovým ragú
Keď sa hovorí o ovocí, väčšina ľudí pomyslí na jablko. Veď po celý rok ho...

Španielský vtáčik á la Oldshatterhand
maso umyjeme a vyklepeme na vacsie platky, sol, piper z obidvoch stran, z jednej...

Šošovicové ragú s pečeným kolenom
Kolená osolíme, okoreníme, pridáme rascu, cesnak a pečieme na 170 0C približne 90 minút....

Prívarok zo šťaveľa (šóškový prívarok)
Niekto to pozná pod menom šťaveľ, niekto ako šóška. Tento prívarok patrí k môjmu detstvu, takto ho pripravovala moja mama....

Vegetariánske špagety
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a usmažíme ju na oleji do sklovita. Papriku očistíme, pokrájame na rezančeky, pridáme...

Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.

Rebrove čerto
názov je len skomolenina "čertovho rebra", ktorá sa u nás v rodine s obľubou používa...

Maďarský guláš
Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave....

Zapečené ryby - hoky
Toto jedlo som robila na spôsob francúzskych zemiakov. S rybami je jedlo chutné a s klobásou,...

Grilovaná treska so slaninou a hráškovým pyré
Na Nový Rok nesmieme jesť nič čo má perie, aby nám neuletelo šťastie, rezňov a...

Ryža s hubami a Nivou
Dnes som robil obed bez mäsa. V chladničke som mal nivu, ktorú bolo treba zúžitkovať....

Králík na víně 2 v 1
Proč králík 2 v 1. V popisu a fotopostupu zastavím králíka v jedné fázi, kdy...

Bezlepkové zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom
Zemiakové gnocchi s medvedím cesnakom sú jedlom, ktoré si určite treba navariť hneď, ako vykukne prvý medvedí cesnak....

Krkovička na cesnaku
Krkovičku nakrájame na rezne a vyklepeme. Pripravíme si marinádu z oleja, grilovacieho korenia a cesnaku nakrájaného...

Kvakový eintopf
Nase oblubene jedlo z jedneho hrnca. Ked sme kvakovy eintopf varili prvy krat, musela som...

Živánska
Komerčný recept <br /> Obľúbenou klasikou grilovačiek v mnohých slovenských rodinách je už tradične živánska. Jedlo s vôňou...

Frittata s rybou
Inšpirácia na rýchly pôstny obed či večeru. Alebo romantické raňajky :) Neuvádzam množstvo surovín, lebo...

Teplý kuskusový šalát s fazuľou a čerstvou mätou
Posledné prázdninové dni, slnko a teplo si treba ešte vychutnať - a to napríklad osviežujúcim teplým...

Smažené kuřecí kapsy plněné uzeným masem
Kuřecí prsa rozdělíme na 4 díly, uděláme kapsy, osolíme a opepříme a do každé kapsy...

Ryža so zelerovými stonkami a zelenou fazuľkou
Jedna z mojich najobľúbenejších „Varešiek“ sa mi úprimne, zo srdca, „vyspovedala“, že vraj jej nechutí stonkový zeler!...

Letný paradajkový šalát s mušličkami a vyprážaným karfiolom
Leto už balí „kufre“, no svoju kúzelnú vôňu nám láskavo ponecháva aj vo forme svojich plodov...

Paradajková kapusta s tofu
Chutná večera pre jedného - dusená kyslá kapusta s paradajkovým pyré a opečeným údeným tofu :)

Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.

Kuracie stehno s hubovou plnkou
Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.

Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste
Moj najmladsi syn sa uci za kuchara. Na buduci tyzden bude mat zaverecne skusky na tento...