Štyri z jedného fotorecept

mesiar50 - fotkamesiar50, 17. mája 2015
Štyri z jedného (fotorecept)
Foto: mesiar50

Hydinové mäso máme radi.Dnes som kuracie prsia pripravil na štyri spôsoby.

Suroviny

1000 g
Suroviny na cestíčko:
4 ks
podľa potreby
2 - 3 PL
4 PL
1 väčšia ČL
Suroviny na kurace prsia plnené syrom:
2 rezne
1-2 ks
podľa potreby
podľa potreby
2 pláty
Suroviny na roládu z kuracích pŕs:
2 ks
3 ks
6 plátkov
podľa potreby plátky
Pomocné suroviny a koreniny:
 na vyprážanie
 na roládky
 na rezne a roládky




Postup

  1. 1

    Poumývame si mäso a zbavíme ho chrupiek prípadne kostičiek.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hrubšiu časť mäsa zrežeme, bude nám dobrá na kuracie kúsky v cestíčku.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Potom mäso prekrojíme vodorovne ako to vidíte aj na obrázku.Takto upravené mäso použijeme na rezne v cestíčku a plnené rezne so syrom.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kraje rezňov odrežeme a potom ich použijeme na kuracie kúsky v cestíčku.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Začneme s prípravou rezňa plneného syrom.Na jednu časť rezňa položíme tvrdý syr Eidam.Syr by nemal prečnievať cez mäso.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Syr zakryjeme druhým plátom mäsa.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Takto pripravené mäso obalíme v hladkej múke.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ďalej putuje mäso do vyšľahaného vajca

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A mäso obalíme ešte v strúhanke.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Pokiaľ budeme pracovať na ostatných výrobkoch tak si zatiaľ plnené prsia dáme do mrazničky.Ja som ich tam mal 75 minút.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vybral som rezne z mrazničky a na mierne rozpálenom oleji som ich vysmažil do zlato hneda.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A teraz si spravíme roládu z kuracích pŕs.Začneme s prerezaním mäsa.Mäso neprerežeme celkom.! Mäso musíme naklepať aby bolo širšie.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na naklepané mäso dáme plátky šunky.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Na šunku pôjdu uvarené vajcia ktorým sme odrezali kraje.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Mäso s vajciami zrolujeme a pripravíme si plátky slaniny bacon na ktorú roládu položíme. Kraje slaniny nalepíme na mäso ako to vidíte na roláde celkom v pravo

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Spodok zapekacej nádoby potrieme slnečnicovým olejom a rolády dáme piecť na dobu cca.80 minút pri 160 C.Tá menšia roláda je plnená len plátmi šunky.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Upečené rolády.Všimnite si prosím tie špáratka zapichnuté v boku rolády.Slúžili mi k zafixovaniu vajec v roláde.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 17
  18. 18

    Ďalej si spravíme rezne v cestíčku.Z uvedených surovín si spravíme polotuhé cesto.Keď ho budeme mať moc hutné tak ho zvláčnime buď vajcom,alebo mliekom.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 18
  19. 19

    Malé kúsky mäsa pomúčime hladkou múkou.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 19
  20. 20

    Na misku z umelej hmoty dáme pokrievku a nádobou dobre pretrasieme aby sa nám múka prilepila na kúsky mäsa.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 20
  21. 21

    Kúsky mäsa vložíme do cestíčka a potom ich namočíme aj z druhej strany.Takto si spravíme aj rezne v cestíčku.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 21
  22. 22

    A zostáva nám už,len kuracie rezne v cestíčku vysmažiť.Vysmážame na miernom ohni inak nám cestíčko a mäse zhorí raz-dva.Kuracie kúsky vysmážame tiež pomaly na miernom ohni.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 22
  23. 23

    Vysmažené mäsá dáme do nádoby vyslanej papierovými obrúskami a keď chceme aby sme mali cesto na mäse mäkké tak ho zakryjeme pokrievkou.Kto rád chrumkavejšie tak potom vysmažené mäso nemusí zakryť.

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 23
  24. 24

    Hotové výrobky z kuracích pŕs a ako vidíte nie štyri druhy,ale dokonca päť. Ako prílohu som spravil zemiaky varené v šupke na ktoré som pridal posekanú a trochu posmaženú petržlenovú vňať.Záleží,len na vás že koľko z čoho si urobíte.Ja som si spravil dva plnené rezne,dva rezne v cestíčku,dve rolády a ostatné mäso som použil na kuracie kúsky v cestíčku.Pekný večer priateľia

    Štyri z jedného (fotorecept) - obrázok 24

Diskusia k receptu

luss44
veľmi chutné, tiež sme dnes mali plnené kur.prsia šunka+syr, špenát+kozí syr. Tvoja roláda s vajíčkom sa mi páči, určite skúsim.
zolik
ked som uvidela uvodne foto tiez ma hned napadlo: tak takato porcia kuraciny by sa velmi pacila mojmu mladsiemu synovi. On totiz je zo servirovacich mis.
babav
Pekne variacie vyprazanej kuraciny, ale najviacej sa mi pacia (aj by chutili )
tie rolady :-).
kukulienka71
obdivujem tvoju trpezlivosť pri prezentácii. Z teba by bol dobrý učiteľ:-) veľmi pekné porcie, roládka sa mi páči najviac.
frezia68
Ako dobre,že som tu nakukla,lebo krásna inšpirácia a každý sa ponúkne,na čo má chuť.Šikovnosť nezaprieš,ale to už každý vie :-)))
mesiar50
@luss44
Aj tvoje plnene maso bolo urcite moc chutne.Dlho som dumal cim tie prsia naplnit, takze nabuduce skusim spenat & kozi syr.Dakujem ti pekne.
mesiar50
@terinka55
Tvoj syn si moze podat ruku s mojim synom, totizto
aj on rad taketo vacsie porcie jedla.Srdecne ti dakujem a tiez pekne pozdravujem.
mesiar50
@zolik
Nech si da chlapec, ked mu chuti ! Rad by som ho ponukol, keby bolo mozne.Dakujem ti pekne.
mesiar50
@babav
Taketo a podobne roladky sa vedia zavdacit nielen svojou chutou, ale aj peknym efektom.Dakujem ti pekne a som rad, ze sa ti jedlo paci.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Šikovníček :-)
garanco
Výborná kombinácia, dobre si sa pohral:-)). Sledujem Tvoje recepty, ale stále máš množstvo komentárov, tak Ti pridávam vždy iba srdiečka na pekné komentáre!
Ja dávam do cestíčka na kuracie rezne ešte za hrsť sezamových semienok - dodávajú mäsu jemnú orieškovú chuť.
evanaaa
@mesiar50 , Lacko, niežeby som nehodnotila tvoje diela, ale keď vidím toľko komentárov, ten môj sa na konci už stratí, ja ťa hodnotím vždy vduchu a pochvaľne, všetky tvoje sladké aj iné recepty, lebo ty si ozaj mejster nielen svojho remesla......takže najbližšie tie prsíčka spravím aj ja, vždy ich mám v mrazničke v zásobe, keď neviem, kam z konopí:), a ešte spravím (možno) jednu verziu - trochu tých menších odrezkov dám do marinády, tie sa budú môcť v nej "kúpať " aj niekoľko dní - do zásoby. A * sú samozrejmé!
izabella929
@mesiar50 ,nič iné ma nenapadá, iba chválim.-) robila som niečo podobné pred rokom-dva ale z bravčového mäsa...bolo to trojaké mäsko..viem oceniť jeho chuť a že vyzerá chutne a skvele to je mi jasné.-)
venusa
Tiež inšpiratívne aj na studeno k bárs k čomu.
kecemis
Si naozaj majster kuchyne. Dobre spravene a pekne podane.
mesiar50
@garanco
Viackrát som si všímal tie srdiečka,tak už teraz viem,že odkiaľ ,,fúka´´
vietor.S tými sezamovými semiačkami to cesto musí byť tiež super.
Srdečná vďaka.
mesiar50
@evanaaa
Evička,marináda je tiež dobrá voľba,mäsko budeš mať jemnejšie.My mávame doma tiež kuracie mäso v zásobe ako ty.Ďakujem ti pekne za milý komentár.
mesiar50
@izabella929
Určite aj tvoje jedlá z bravčového mäsa boli veľmi chutne pripravené.
Ďakujem ti za pochvalu a želám ti pekný večer.
zitar
Všetko už bolo povedané, ja len toľko.........paráda, ako stvorené na sviatočný stôl. A veru to aj využijem na mužove narodeniny, ktoré zvykneme sláviť na chate, môžem si to mäsko poprivravovať aj vopred.
cucka
veľmi pekný, prepracovaný recept, patrí Vám chvála a trpezlivosť ho tu predniesť v pokore a poučne
mesiar50
@zitar
Potešilo ma,že sa ti jedlá páčia.Samozrejme môžu sa použiť aj na sviatočný stôl ako si to podotkla aj ty.Ďakujem ti krásne.
elysa
no pekne si nám to predviedol, tiež by som si vedela vybrať:)
marika21
Neviem čo by som na pochvalu vymyslela. Len súhlasím so všetkými, čo tu predomnou písali chválili tvoj recept. Veľmi dobré a chutné jedlo. Tak takéto mi chutí a ešte prísť k hotovému prestretému stolu. V dobrom slova zmysle závidím. Chutné, dobre vypadá, skvelo popísané, sfotené. KK5*****
haji
Jeden se pořád učí, kuřecí řízek plněný sýrem dát před smažením do mrazáku - TO JE ONO! Tvůj postup vyzkouším! Díky za fintu!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia