Tvarohové fánky
Tvarohové fánky

Tvarohové fánky s čokoládovým pudingom

Marek Karaka
majiteľ a šéfkuchár reštaurácie Alej v Bojniciach, 1. októbra 2018
Tvarohové fánky s čokoládovým pudingom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12
porcií
90 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
1 bal.
1 ks
štipka
1 KL
4 PL
1 PL
2 PL
1 PL
250 ml
250 g
Puding:
1 ks
250 ml
100 g
1 PL
 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme cesto vykysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme, vykrojíme fánky, ktoré vysmažíme v oleji a posypeme cukrom.

  2. 2

    Puding: Podávame s čokoládovým pudingom, ktorý pripravíme tak, že vo vlažnom mlieku rozšľaháme žĺtok, pridáme cukor, kakao a za stáleho miešania privedieme do varu, zahustíme solamylom. Dozdobíme ovocím.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veru, na názve nezáleží. V otcovej rodine to boli kreple, napr. Ale k mojim fánkam: boli fantastické! Jemné a ľahučké. Neboli to tie klasické fánky, tvaroh tam urobil svoje. V dobrom. Jedli sme ich s malinovým a jahodovým džemom.V tomto počasí to bolo dokonalé s teplým čajom. Odporúčam.
Práve som dala kysnúť cesto na fánky. U nás sú to fánky, mama a babka robievali aj čeregi(bez droždia, špecifický tvar). S tvarohom som ešte nerobila, tak potom dám vedieť, aké tie fánky boli.
Je názov správny? nie sú to šišky?
Recept je dobrý aj výsledok:-) páči sa mi cesto,určite vyskúšam.
1x evanaaa